POZNATI NOVI PREDSEDNICI JOŠ DVA SKUPŠTINSKA ODBORA: Arsić i Vujadinović preuzimaju odgovornost, Ćuta negoduje
Foto: Marina Lopičić

izabrani

POZNATI NOVI PREDSEDNICI JOŠ DVA SKUPŠTINSKA ODBORA: Arsić i Vujadinović preuzimaju odgovornost, Ćuta negoduje

Politika -

Za predsednika Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava u novom sazivu Parlamenta izabran je Veroljub Arsić iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom sazivu, prenosi Beta.

Zamenik predsednika Odbora biće Dušan Bajatović iz poslaničke grupe "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije".

Za predsednika Odbora Skupštine Srbije za zaštitu životne sredine izabran je Milimir Vujadinović iz grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Predsedavajući do izbora predsednika, Marjan Rističević čestitao je kolegi sa željom da u njegovom mandatu Srbija počne eksploataciju litijuma po najvišim standardima i da bude napravljen četvrti most u Novom Sadu.

Za zamenika je izabran Marko Mladenović takođe sa liste "Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane".

Mladenović je zahvalio prisutnima uz pohvale politici Aleksandra Vučića, uz dobacivanje i negodovanje poslanika Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute.

Vujadinović je podsetio da je Jovanović u prošlom sazivu bio predsednik Odbora i da su ga svi podržali, i ocenio da je u to vreme ugled odbora "pao na najniže grane", te da on sebi daje zadatak da povrati dostojanstvo Odbora za zaštitu životne sredine.

Za predsednicu Odbora za spoljne poslove izabrana je Marina Raguš iz poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", dok će njen zamenik biti Stefan Krkobabić iz poslaničke grupe "PUPS - Solidarnost i pravda".

Kurir.rs/Beta/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

00:24

Skupština Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja