NJIHOV NASTUP JE AUTODESTRUKTIVAN Analitičari komentarisali zahteve opozicije za izbore: Srbija je pritisnuta, potreban je dijalog
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

NJIHOV NASTUP JE AUTODESTRUKTIVAN Analitičari komentarisali zahteve opozicije za izbore: Srbija je pritisnuta, potreban je dijalog

Politika -

Danas ističe rok za raspisivanje beogradskih izbora. Njih bi danas, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, trebalo da raspiše predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić.

Takođe, danas se nastavlja i kolegijum predstavnika vlasti i opozicije, kojim takođe predsedava Brnabić, a na kom će se raspravljati o preporukama Odira i poboljšanju izbornih uslova. Ipak, sve je više ocena da ovi sastanci neće rezultirati konkretnim rešenjima, jer opozicija ne odustaje od svog zahteva da izbori za glavni grad budu održani zajedno sa lokalnim izborima.

Na temu predstojećih izbora u jutarnjem programu Kurir televizije govorili su Dejan Bulatović, narodini poslanik, prof. dr Dejan Miletić, direktor nacionalne akademije za javnu upravu i Vladan Glišić, advokat.

Vladan Glišić
foto: Kurir televizija

Glišić je komentarisao mogućnost da se izbori ne održe 2. juna kao malo verovatnu.

- Izbora će svakako biti 2. juna. Vlast od toga ne bi smela da odustane zato što možda opozicija to ne želi. Ja iskreno sumnjam da opozicija neće izaći na izbore osim ako Hil ne odluči drugačije - rekao je Glišić i dodao:

- Srbija se pritiska iz više razloga - zbog Kosova i Metohije, Republike Srpske i neuvođenja sankcija Rusiji. Problem je što je probriselska opozicija prihvatila da bude poluga u tom pritisku.

Miletić je konstatovao da se na osnovu ponašanja opozicije ne može zaključiti da je ona dobronamerna:

02:21

NJIHOV NASTUP JE AUTODESTRUKTIVAN Analitičari komentarišu zahteve opozicije za izbore: Srbija je pritisnuta, potreban je dijalog

- Nažalost ovde ne možemo da govorimo o dobronamernosti opozicije i borbi za neke vrednosti. Videli smo taj autodestruktivni narativ opozicije. Kao da idu na to da nauštrb destabilizovanja instutucija Srbije stvore konfliktnu atmosferu.

Smatra da se američka ambasada nije mešala u izborni proces:

- Američka ambasada se nije nimalo mešala u izbore. Možda tu postoji nešto prikriveno, ali po onome što se da videti ne postoji aktivnost tog tipa od strane Amerikanaca. Svaki put kada se vlast spremi da izađe u susret opoziciji ona ide sa novim uslovljavanjem nekim drugim stvarima. Njihova želja nije da pobede već da se destabilizuje Srbija.

Dejan Bulatović
foto: Kurir televizija

Bulatović se saglasio da je vlast opredeljena za dijalog.

- Nije prvi put da dolazi od strane vlasti poziv za dijalog. Tražili su šta možemo da uradimo zajednički. Mi i danas imamo takvu situaciju kada je Ana Brnabić rekla da je spremna za dijalog, a s druge strane imate tu autodestruktivnost opozicije. Sve ovo što rade to je protiv države - rekao je Bulatović i dodao:

Treba biti svestan da se na Kosovu i Metohiji sprema etničko čišćenje. Ako nekim političarima nije dovoljno da sednemo za jedan sto i da razgovaramo kako da izađemo u susret tom narodu, onda ne znam šta bih rekao.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

06:25

DA LI SU JUNSKI BEOGRADSKI IZBORI DOBRA ODLUKA? Eksperti tvrde: Vučić izbio glavni adut opozicije, neće biti reprize 2020. godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track