IVICA DAČIĆ O POZICIJI U NOVOJ VLADI: Otkrio koje je glavno pitanje, a ima poruku i za opoziciju
Foto: Kurir televizija

funkcije

IVICA DAČIĆ O POZICIJI U NOVOJ VLADI: Otkrio koje je glavno pitanje, a ima poruku i za opoziciju

Politika -

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova i lider SPS-a, istakao je jutros gostujući na RTS-u da je, kada je reč o formiranju vlade i njegovoj poziciji, glavno pitanje gde je najpotrebniji.

- Što se mene tiče, ja sam bio na mnogim funkcijama. Pitanje je gde sam najpotrebniji i gde bi bilo najefektnije za državu i za narod da budem. Ovo drugo su neki drugopartijski interesi koji u ovom trenutku, kad pričamo o Savetu Evrope, o Srebrenici - nisu tema - rekao je on, a preneo RTS.

Govoreći o predstojećim izborima u Beogradu, Dačić je pozvao sve da učestvuju na izborima, ali i naveo da je "izvesno da će sadašnja opozicija izgubiti".

Dačić je najavio i da će njegov SPS na izbore ići sa naprednjacima.

Podsetimo, Kurir je prethodnih dana pisao da mandatar za sastav nove vlade Srbije Miloš Vučević u narednim danima treba da donese konačnu odluku o tome ko će sve ući u Nemanjinu 11, ali i ko će iz nje izaći.

Prema našim saznanjima, malo je verovatno da će lider socijalista i aktuelni ministar spoljnih poslova Ivica Dačić zadržati aktuelni resor, jer bi u fotelju šefa diplomatije mogao da sedne Marko Đurić, dosadašnji ambasador Srbije u SAD.

- Kad je reč o Dačiću, nije isključeno da dođe na čelo Ministarstva odbrane. Iako figurira i kao opcija za ministra unutrašnjih poslova, veća je šansa, barem zasad, da će na čelu MUP ostati Bratislav Gašić - navodi izvor Kurira. Socijalistima bi, tradicionalno, trebalo da ostane i Ministarstvo prosvete, mada još nije doneta konačna odluka ko će iz SPS rukovoditi tim resorom.

Kurir.rs / RTS

Bonus video:

00:51

IVICA DAČIĆ ZA KURIR TELEVIZIJU: Bili bismo lider u regionu da priznamo Kosovo, ali bi nas narod proklinjao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja