"VI PREDSTAVLJATE RUSKU ILI KINESKU STRANKU?!" Oštra polemika u emisiji: To je vrlo drska upadica, kreirate fašističku atmosferu!
Foto: Kurir televizija

kurir televizija

"VI PREDSTAVLJATE RUSKU ILI KINESKU STRANKU?!" Oštra polemika u emisiji: To je vrlo drska upadica, kreirate fašističku atmosferu!

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se u ponedeljak 8. aprila sa francuskim kolegom Emanuelom Makronom u Parizu. Ovo će biti 20-i sastanak šefova dve zemlje, i kako je naveo Vučić - najvažniji do sada.

Kao ključne teme sastanka Vučića i Makrona već sada se izdvaja saradnja vojnih industrija dveju zemalja, ali i nuklearna energija. Kako je rekao Vučič, Srbija će do 2050. godine trošiti četiri puta više električne energije nego danas i jedini način da se taj problem reši jeste izgradnja nuklearnih elektrana.

Aleksandra Tomić
foto: Kurir televizija

- Juče smo imali prilike da čujemo šta će biti neke od glavnih tema koje će biti na stolu u razgovoru predsednika Vučića i Makrona. Jedna od najvažnijih tema za nas jeste deo koji se tiče ekonomske saradnje pogotovo u obalsti namenske industrije - rekla je Tomić i dodala:

- Prošlu godinu završili smo sa izvozom od 1, 6 milijardi što je 25 odsto više nego 2022. Cilj je da na taj način pokrećemo našu privredu. Zatim imamo tu i energetsku saradnju. 2030 će se udvostručiti potrošnja električne energije i zato nam je potrebno kretanje ka nuklearnoj energiji. Najveća nuklearna sila u Evropi je Franacska. Ona je aktivirala 7 nuklearnih reaktora tokom korone, upravo zato da bi naravno radila što više i što bolje u tom segmentu.

Nebojša Obrknežev
foto: Kurir televizija

Obrnkežev je podržao saradnju Francuske i Srbije na ekonomskom planu:

- Uvek je Nemačka bila najmoćna sila Evrope, međutim, od početka oružanih sukoba u Ukrajini situacija se menja. Makron je malo javno istupao na početku specijalne operacije što za SAD nije bilo dopustivo. Onda se desilo nešto iza kulisa. Od tada imamo Makrona koje predvodi Evropu. S druge strane Šolca kao da nema. Skrajnut je - kaže Obrknežev i dodaje:

- Ako govorimo energetskoj saradnji treba reći da Francuska ima 76 nuklearnih elektrana, a Amerka 160. To je dobra stvar i zato se slažam da saradnja naših dveju zemalja treba da postoji. Što se tiče rafala, takođe. Ako vi želite stabilnu državui morate imati i jaku odbranu.

- A ko nas napada - ubacio se Vuletič.

Zoran Vuletić
foto: Kurir televizija

- To što smo mi vojno neutralni ne znači da treba da budemo kao papirić na vetru. Svaka vrsta namenske saradnje je potrebn Srbiji bilo da govorimo o istoku ili o zapadu. Što više imate snage u vojsci to ste stabilniji - odgovorio je Obrknežev:

- A ko nas napada - ponovio je Vuletić?

Nakon što je Obrknežev izložio pozitivne aspekte saradnje Srbije sa Narodnom republikom Kinom, Vuletić je upitao:

- Jel vi predstavljate rusku ili kinesku stranku?

01:18

VI PREDSTAVLJATE RUSKU ILI KINESKU STRANKU?! Oštra polemika u emisiji: To je vrlo drska upadica, kreirate fašističku atmosferu

Zatim se založio da Srbija podrži ulazak tzv. Kosova u međunarodne institucije u cilju kako je rekao trajnog mira na ovim prostorima.

Obrknežev je na to reagovao rekavši:

- Da i da dobijemo nove Potencijalnu Anu Lalić i Gruhonjiće i potencijalni problem sa severnom srpskom pokrajinom Vojvodinom.

- Ovo je veoma drska upadica, kreirate agresivnu i fašističku atmosferu.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

00:27

Makron pozdravio Vučića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track