GORAN VESIĆ: Opozicija zapravo NE ŽELI NA IZBORE, jer na svakim sledećim ostvaruje sve slabiji rezultat
Foto: Kurir tv

Član Predsedništva sns

GORAN VESIĆ: Opozicija zapravo NE ŽELI NA IZBORE, jer na svakim sledećim ostvaruje sve slabiji rezultat

Politika -

Član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je danas da su beogradski izbori raspisani i biće održani u zakonskim rokovima, a da opozicija koja najavljuje bojkot, zapravo uopšte ne želi na izbore, svesna da na svakim sedećim izborima ostvaruje sve lošiji i slabiji rezultat.

Vesić je podsetio da je poslednji rok za održavanje beogradskih izbora upravo 2. jun, te da je SNS, i pored najava da bi oni mogli da budu krajem aprila, na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i to kako bi izašla u susret delu opozicije, odlučila da izbore raspiše za datum koji je krajnji rok.

- Sada, opoziciji ne odgovara ni jun, traže septembar. Ako bi neko pomerio izbore za septembar, verovano bi tražili decembar, pa sledeću godinu…. To je politika te grupacije političkih stranaka, jer oni zapravo ne žele na izbore. Nikad. Ni u junu, ni u septembru, ni u decembru, jer im ne odgovaraju, zato što na svakim sledećim izborima, prođu sve slabije - konstatovao je Vesić.

Kaže da bi se na izborima, kada bi opozicija na njima učestvovala, i pokazalo da su sve priče o navodnoj krađi bile lažne.

- Pošto se trenutak istine bliži, oni neće izaći na izbore, ne zato što misle da je to dobro za građane, nego zato što misle da je to dobro za njih. A, kada bi na njih izašli, videlo bi se da ne predstavljaju većinu i ne znam kako bi dalje opstajali na političkoj sceni - rekao je Vesić.

Neverovatno mu je, dodaje, da neko konstantno stvara tenziju u društvu, samo kako bi došao na vlast silom.

Vesić je naveo da je dobro što je taj deo opozicije makar prihvatio da razgovara u skupštini i odustao od pokušaja da silom dođe na vlast.

- Dobro je da su shvatili da svoju sreću ne mogu da traže u Evropskom parlamenata, da ne treba da blate svoju zemlju da po tuđim parlamentima, i dobro je da su se vratili u skupštinu. Loše je što misle da mogu da razgovaraju jezikom ultimatuma i da prete drugima - rekao je Vesić.

Pozvao je sve stranke da na izbore izađu, jer se samo na izborima dobija podrška za političke programe.

- Kada imate politički program, onda se ne plašite izbora. Opozicija nema program, oni su smao protiv svega, protiv Ekspa, pruga, obilaznice oko Niša - kazao je Vesić.

Podsetio je da su predstavnici dela opozicije, okupljene oko Srbije protiv nasilja, u Evropskom parlamentu tražili da se Vučiću zabrani da se kandiduje, ali i da EU ukine sve grantove za Srbiju.

- To znači da nema čak 610 miliona evra granta, bespovratne pomoći za prugu Beograd – Niš… To je suluda politika opozicije – da se sve zaustavi ne bi li oni u haosu došli na vlast - rekao je Vesić i dodao da bi trebalo da postoji jedinstvo barem kada su u pitanju Kosovo i Metohija, izgradnja puteva i pruga…

Kurir.rs/Prenosi: A.Ć.

Bonus video:

04:20

VAŽNO JE DA KAO DRŽAVA IMAMO JASAN CILJ! Ministar Goran Vesić za Kurir o skoku Srbiju u budućnost: To nisu planovi ZA RASPRAVU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track