PREDSEDNICA PARLAMENTA ANA BRNABIĆ SASTALA SE SA STJUARTOM PIČOM: Razgovarali o Kosmetu, preporukama ODIHR, saradnji...
Foto: Skupština Srbije

SAOPŠTENJE

PREDSEDNICA PARLAMENTA ANA BRNABIĆ SASTALA SE SA STJUARTOM PIČOM: Razgovarali o Kosmetu, preporukama ODIHR, saradnji...

Politika -

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić sastala danas sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan Stjuartom Pičom, navodi se u saopštenju.

Na početku sastanka Pič je čestitao Brnabićevoj imenovanje na novoj funkciji predsednice Skupštine Srbije.

Predsednica parlamenta je, kako se ističe u saopštenju, istakla da će i tokom ovog mandata nastaviti da radi na unapređenju parlamentarne saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom, sa fokusom na ekonomskoj saradnji i saradnji u oblasti energetike, nauke i tehnologije.

Predsednica Brnabić obavestila je specijalnog izaslanika Piča o sastanku koji je održala kako bi se razgovaralo o implementaciji preporuka ODIHR-a u cilju unapređenja izbornih procesa i jačanja demokratije u Srbiji. Uprkos tome što dogovor nije postignut, predsednica je izrazila svoju nameru da će nastaviti, da tokom predsedavanja parlamentom, uspostavi dijalog sa opozicijom.

Kada je reč o normalizaciji odnosa sa Prištinom predsednica Skupštine je naglasila posvećenost Srbije mirnom rešavanju svih otvorenih pitanja i izrazila spremnost za konstruktivan dijalog.

Pič je ponovio da podržava dijalog Beograda i Prištine i istakao važnost nastavka napora za normalizaciju odnosa i postizanje trajnog mira jer je to važno za ceo region.

Obe strane su se složile da će se dinamika saradnje i poseta na visokom nivou nastaviti nesmanjenim intenzitetom i izrazile spremnost za intenziviranje bilateralnih odnosa.

Kurir.rs

Bonus video:

04:48

Ana Brnabić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track