"MORAMO I MOŽEMO JOŠ BOLJE I VIŠE" Predsednik Vučić u Parizu: Izuzetno važni razgovori sa francuskim privrednicima
Foto: Instagram Printscreen/Budućnost Srbije

posle sastanka poslovnog saveta srbija-francuska

"MORAMO I MOŽEMO JOŠ BOLJE I VIŠE" Predsednik Vučić u Parizu: Izuzetno važni razgovori sa francuskim privrednicima

Politika -

PARIZ - Izuzetno važni razgovori sa francuskim privrednicima. Ekonomski odnosi Srbije i Francuske su dobri, ali moramo i možemo još bolje i više. Kod nas trenutno posluje 339 francuskih preduzeća koje zapošljavaju 11.125 ljudi. Tu očekujem dalji rast, kao i kada je u pitanju naša trgovinska ramena, objavio je predsednik SrbijeAleksandar Vučić na zvaničnom Instagram profilu Budućnost Srbije posle sastanka Poslovnog Saveta Srbija-Francuska jutros u Parizu.

- Srbija je privukla čak 80 procenata svih francuskih ulaganja u regionu i nadam se da će ti brojevi da se povećavaju u našu korist daljim investicijama, dok će Srbija, sa svoje strane, nastaviti da poboljšava svoje poslovno okruženje.

- Verujem da ćemo još mnogo toga u budućnosti uspeti da uradimo zajedno sa francuskim kompanijama, posebno imajući u vidu radove na # EXPO27, beogradskom metrou, veštačkoj inteligenciji i nuklearnoj energiji, a na dobrobit svih naših građana, zaključio je posle sastanka s predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika – MEDEF International i predstavnicima drugih francuskih kompanija zainteresovanih za ulaganje u Srbiju.

Bonus video:

01:33

Pariz, Vučić - Da smo članica NATO ili EU već bi smo dobili investicionu ocenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track