DIREKTOR KANCELARIJE ZA KOSOVO I METOHIJU PORUČIO: Naša sveta dužnost da nikada ne zaboravimo junake sa Košara
Foto: Foto: Kosovo Online

DIREKTOR KANCELARIJE ZA KOSOVO I METOHIJU PORUČIO: Naša sveta dužnost da nikada ne zaboravimo junake sa Košara

Politika -

Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, poručio je da su Kancelarija i Komisija za nestala lica Vlade Republike Srbije nebrojeno puta tražili da Priština omogući potpunu pretragu za nestalim i stradalim Srbima na Košarama, ali da neodgovorna vlast u Prištini to do danas nije dozvolila.

On je objavi na svom nalogu na društvenoj mreži Fejsbuk naglasio da je naša "sveta dužnost da ih nikada ne zaboravimo".

- Tog 9. aprila 1999. godine počela je jedna od najtežih bitaka za srpski narod, bitka na Košarama. Naši heroji položili su ono najvrednije, svoje živote i svoju mladost za odbranu otadžbine, za odbranu Kosova i Metohije. I posle 25 godina od njihovog mučeničkog stradanja, njihovi mladi životi svetle istim neugaslim sjajem. Naša je sveta dužnost da ih nikad ne zaboravimo, a tek zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću negujemo kulturu sećanja na sve naše stradalnike - istakao je Petković i dodao:

- Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Komisija za nestala lica Vlade Republike Srbije su nebrojeno puta tražili da Priština omogući potpunu pretragu za nestalim i stradalim Srbima na ovoj karauli, ali neodgovorna vlast u Prištini to do danas nije dozvolila. Nastavićemo da se borimo za istinu o svim našim stradalnicima i nećemo nikada odustati!

Kurir.rs

Bonus video:

01:09

Petković - Mnogo je laži od strane Prištine, Svećlje, Kurtija, a lagali su i o broju ljudi u Banjskoj - 30,40, 90

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track