OGLASIO SE PREDSEDNIK NACIONALNOG SAVETA VLAHA: Janošević pozvao sve političke činioce da ne zloupotrebljavaju tragediju u Boru
Foto: Printscreen/Youtube/RTV Braničevo

OGLASIO SE PREDSEDNIK NACIONALNOG SAVETA VLAHA: Janošević pozvao sve političke činioce da ne zloupotrebljavaju tragediju u Boru

Politika -

Predsednik Nacionalnog saveta Vlaha Novica Janošević pozvao je sve političke činioce da ne da ne zloupotrebljavaju tragediju koja se desila u Boru.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Nacionalni savet vlaške nacionalne manjine poziva sve političke činioce da ne zloupotrebljavaju tragediju koja se desila u Boru.

Naime poslednjih dana, nakon opisa tragičnog događaja od strane policijskih zvaničnika, pojedine političke partije u još jednom pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena, stavljaju se u navodnu zaštitu Vlaha.

Postavlja se pitanje kako se sada setiše Vlaha? Još jednom, Nacionalni savet Vlaha ističe su Vlasi pripadnici policije, tužilaštva, sudskih organa, izvršne vlasti, zakonodavne vlasti, lokalnih samouprava, obrazovnog, zdravstvenog i celokupnog društvenog sistema te da veruju svojoj državi i nosiocima najviših državnih funkcija.

Nacionalni savet vlaha osuđuje gnusni zločin koji se desio ubistvom male Danke, verujemo da će policija i tužilaštvo profesionalno rasvetliti slučaj, i da će počinioci maksimalno biti kažnjeni.", stoji u saopštenju predsednika Nacionalnog saveta Vlaha, Novice Janoševića.

Bonus video:

01:15

Inspektori dosli sa dokazima u kesama u PU Bor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track