BOJKOT IZBORA NIJE SJAJNO REŠENJE: Miroslav Aleksić iznenadio izjavom: Treba iscrpeti svaku mogućnost za razgovore
Foto: Printscreen/Video Plus

ZAOKRET?

BOJKOT IZBORA NIJE SJAJNO REŠENJE: Miroslav Aleksić iznenadio izjavom: Treba iscrpeti svaku mogućnost za razgovore

Politika -

Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije i narodni poslanik rekaoje za Juronjuz da, ukoliko vlast ne ispuni sva tri zahteva opozicije, treba iscrpeti svaku mogućnost za razgovore. Kako je rekao, "svi su svesni da bojkot nije sjajno rešenje, već alarm koji signalizira da u jednom društvu nešto ozbiljno ne valja."

- Stav moje organizacije je da treba učestvovati u razgovorima jer je prvobitno opozicija i inicirala razgovore o izbornim uslovima. Nemamo mi pravo da nam išta bude teško, mi imamo obavezu prema građanima koji su glasali za nas i dali nam svoje poverenje da se borimo. Ipak, naposletku će naša lista, kao i do sada, zajednički na sastanku doneti odluku kako ćemo odgovoriti na poziv Ane Brnabić - rekao je Aleksić.

On je dodao da dosadašnje ponašanje vlasti govori da oni nemaju iskrenu nameru da se nešto promeni na bolje, ali i dalje ima prostora za pomak.

- Ukoliko se do kraja nedelje ne pokaže dobra volja da se ostvare minimalni uslovi koji su prioritetni za realizaciju izbora, vlast ne može da očekuje da na izborima 2. juna učestvuje opozicija - izjavio je Aleksić.

On je rekao da ne stoji argument predsednice Skupštine Ane Brnabić da bi spajanje lokalnih izbora sa beogradskim bilo kršenje zakona, jer bi jedno od mogućih rešenja bilo da se u izbornom zakonu samo produži rok za raspisivanje izbora sa 120 na 150 dana.

Bonus video:

11:28

BOJKOT OPOZICIJE NEĆE POSTIĆI REZULTAT! Stručnjaci: Ne žele nikakvu saradnju sa vlašću, ali konstituisanje parlamenta to NIJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track