OGLASIO SE PAVLE GRBOVIĆ: Opozicija treba da ide na razgovore sa predsednicom parlamenta i da IZAĐE NA IZBORE U JUNU!
Foto: PSG

da li je zbog ovoga haos u đilasovoj opoziciji?

OGLASIO SE PAVLE GRBOVIĆ: Opozicija treba da ide na razgovore sa predsednicom parlamenta i da IZAĐE NA IZBORE U JUNU!

Politika -

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je da je stav PSG da opozicija treba da prisustvuje sutrašnjem nastavku razgovora u Skupštini Srbije o primeni preporuka ODIHR za unapređenje izbornih uslova. Grbović je za televiziju N1 rekao da je "najodgovornije" što opozicija treba da uradi, "da se izbori za fer uslove" i da "pobedi" na beogradskim izborima raspisanim za 2. jun.

- Stav Pokreta pokreta slobodnih građana je da sve dok postoji i promil šanse treba se boriti, izaći na novu rundu razgovora sa Anom Brnabić u četvrtak i izaći na izbore u junu - rekao je Grbović.

Pavle Grbović
foto: PSG

On je ocenio i da opozicija po tom pitanju mora da postigne konsenzus i da bi bilo štetno da članice koalicije Srbija protiv nasilja donose parcijalne odluke.

- Netačno je da tražimo alibi za bojkot, da želimo bojkot ne bi dolazili ni na prethodne razgovore. Mi želimo minimalno pristojne uslove za održavanje izbora, sa posebnim fokusom na tri tačke koje smo istakli na prethodnim konsultacijama u Skupštini - rekao je predsednik PSG.

Narodna Skupština, poslanici, Nova Vlada, Skupština Srbije, Ana Brnabić
foto: Zorana Jevtić

Grbović je kazao da opozicija oko koalicije Srbija protiv nasilja "ne treba unapred da odustaje" od učešća na izborima jer je na lokalnim izborima u Beogradu 17. decembra ostvarila "najbolji opozicioni rezultat proevropskih koalicija od 2012. godine".

Bonus video:

00:33

Pavle Grbović i Aljbin Kurti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track