LETNJI KAMPOVI ZA MALIŠANE IZ DIJASPORE! Deca iz EU i Amerike dolaze u sedište starog srpskog carstva
Foto: Dušan Veljović

LETNJI KAMPOVI ZA MALIŠANE IZ DIJASPORE! Deca iz EU i Amerike dolaze u sedište starog srpskog carstva

Politika -

Tematski kamp za decu iz dijaspore okupiće ovog leta u Subotici stotine mališana srpskog porekla koji žive u Austriji, Švajcarskoj, Italiji, Kanadi, Sjedinjenim Američkim Državama, Norveškoj i Nemačkoj.

Đorđe Milićević
foto: Dušan Veljović

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević danas je sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem postigao dogovor da Subotica aplicira za realizaciju projekta Vlade Srbije koji je usmeren na organizaciju kampova za našu decu koja žive u rasejanju.

-Subotica predstavlja idealno mesto za organizaciju letnjeg kampa za decu iz dijaspore. Njegove turističke, kulturno-istorijske i sportske atrakcije zajedno sa prijateljskom atmosferom čine ga ne samo zabavnim, već i edukativnim iskustvom za naše mlade sunarodnike iz celog sveta - rekao je ministar Milićević.

Đorđe Milićević
foto: Dušan Veljović

Naglasio je da će tokom boravka u gradu na severu Bačke naši mališani moći da nauče i o caru Jovanu Nenadu o kom se malo zna, a koji je nakon borbe sa Turcima i oslobađanja velikog dela današnje Vojvodine 1526. i 1527. godine proglasio srpsko carstvo.

Đorđe Milićević
foto: Dušan Veljović

U Subotici mu je na glavnom trgu podignut spomenik koji su 1941. srušili mađarski okupatori, a obnovljen je i ponovo postavljen 1991.

Gradonačelnik Bakić istakao je da je Subotica grad koji se može pohvaliti sigurnošću i gostoprimstvom.

- Roditelji mogu da budu sigurni u dobrobit i bezbednost svoje dece tokom boravka u kampu u našem gradu - naglasio je gradonačelnik.

On je podsetio da je Subotica proglašena za Evrposki grad sporta i da se tokom leta u njoj organizuju brojne kulturne i sportske manifestacije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track