PET DANA, ČETIRI SUKOBA: Evo sa kim se sve POSVAĐAO Dragan Đilas! A ovako je sve počelo
Foto: Zorana Jevtić

NAPETO

PET DANA, ČETIRI SUKOBA: Evo sa kim se sve POSVAĐAO Dragan Đilas! A ovako je sve počelo

Politika -

Čini se da je predsednik Stranke slobode i pravde Dragana Đilas ovih dana i te kako nervozan, a to se može zaključiti po tome što je uspeo za pet dana da ima čak četiri poprpilična sukoba. Da situacija bude još zanimljivija, u ove četiri svađe nismo ubrojili sukobe sa vladajućom koalicijom.

UTISAK NEDELJE

Sve je počelo u nedelju uveče kada je lider SSP napravio skandal u emisiji "Utisak nedelje". On je tada, nakon što mu izjava drugog učesnika nije odgovarala, demonstrativno skinuo bubicu i ljutito rekao kako neće da učestvuje u daljem razgovoru.

Dragan Đilas
foto: Printscreen/X

Naime, u jednom delu emisije politikog Boban Stojanović govorio je o izborima u Beogradu, a u svojoj izjavi naveo je se nada da "bojkot izbora ustvari nije sredstvo za konzerviranje položaja opozicije u ovom trenutku, ako nema izlaska na izbore, onda nema odgovornosti za prethodne godine, izbore, proteste, silna obećanja...". On je takođe naveo da bi Miloš Jovanović mogao da bude potencijalni gradonačelnik.

Ova izjava se Đilasu očigledno nije dopala, pa je ljutito skinuo bubicu, a na pitanje šokirane voditeljke zašto je to uradio, odgovorio je:

- Nisam glup, ovo što on govori mislim da je sramota, neću da učestvujem u ovome.

OSTAVKA

Niz je nastavljen u utorak kada je Ana Stevanović Đukić, članica Predsedništva SSP, napustila tu stranku, a odluku saopštila na društvenim mrežama.

Da je i unutar Đilasove stranke bilo sukoba, postalo je svima jasno, a sada već bivša članica SSP je u objavi to i potvrdila navevši da novu najavu bojkota izbora, za koju se Đilas zalaže, smatra pogrešnom.

Dragan Đilas, Ana Stevanović Đukić
foto: BETA/Amir Hamzagić, Marina Lopičić

- Ako je opozicija u decembru bila toliko blizu pobedi u Beogradu, onda bi period od predstojeća dva meseca stranački aktivisti opozicije trebalo da iskoriste i učine doslovno sve što je moguće za svaki glas. Velika je šteta što unutar opozicije nije na tu temu bilo šire debate niti saglasnosti - navela je, između ostalog, Stevanović Đukić.

IZBACIVANJE IZ KLUBA

U sredu je lider SSP nastavio svoj niz jer je očigledno uspeo da se posvađa i sa kolegama iz Pokreta slobodnih građana, na čijem čelu je Pavle Grbović.

Naime, poslanička grupa "Stranka slobode i pravde - Pokret slobodnih građana" se razdvojila, te će se od sada zvati poslanička grupa "Stranka slobode i pravde."

Dragan Đilas, Pavle Grbović
foto: Nemanja Nikolić, Beta

U njoj neće biti poslanika Pokreta slobodnih građana, među kojima su Pavle Grbović, Ana Oreg i Vladimir Pajić.

Kako su objavili mediji, seme razdora navodno je bilo premišljanje PSG o bojkotu izbora, a epilog je činjenica da su tri poslanika PSG "beskućnici", odnosno nemaju poslanički klub.

OBRUŠIO SE I NA HILA

Ni četvrtak za lidera SSP nije bio miran dan, te je uspeo da uđe u skob sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom. Naime, on se juče obrušio na diplomatu, koji je u svojstvu posmatrača prisustvovao sastanku vlasti i opozicije.

Ambasador Kristofer Hil, Američki Ambasador, Christopher Hill, Kristofer Hil
foto: Nemanja Nikolić

- Prvog dana posle pokradenih izbora - poručio je Đilas u saopštenju, "dali ste identičnu izjavu kao i Marija Zaharova - da se radujete nastavku saradnje sa režimom, savetovali ste ljudima koji su se borili za slobodu da idu kući i slave praznike čime ste se jasno svrstali na stranu Aleksandra Vučića".

A onda je, između ostalog, rekao:

- Biću kratak i jasan: ne znam po kom osnovu ste uopšte prisustvovali sastanku. Verovatno ste bili tu sa "mladine strane".

Kurir.rs

Bonus video:

06:59

ĐILAS BOLJE DA PROMENI IME KOALICIJE U NASILJE PROTIV SRBIJE! Stručnjaci oštro: Imaju ozbiljan problem da se pomire sa porazom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track