NE LOMITE NAM ZASTAVE: Jezikom mržnje iz niskih pobuda razvlače mrtve i pokušavaju da kamenom krivice PRITISNU SRBIJU!
Foto: Shutterstock

Opasne namere

NE LOMITE NAM ZASTAVE: Jezikom mržnje iz niskih pobuda razvlače mrtve i pokušavaju da kamenom krivice PRITISNU SRBIJU!

Politika -

Budimo otvoreni i direktni: ne mi, oni ne daju mrtvima da mirno počivaju, nego ih potežu i razvlače iz niskih pobuda u dnevnopolitičke svrhe.

Težak, užasan zločin se dogodio u Srebrenici u leto 1995. godine. Svakom razumnom čoveku je, međutim, jasno da izjašnjavanje za eventualnu rezoluciju Generalne skupštine UN o genocidu u Srebrenici ili protiv nje nema apsolutno nikakve veze sa odavanjem pošte stradalima u ovom mestu.

Reč je o političkom, čak politikantskom potezu čija je namera da se dezavuišu temelji Republike Srpske i kamenom krivice i odgovornosti pritisne Srbija.

Zato nas manite uvijanja u oblande suočavanja s prošlošću! Malo nam je toga preko glave...

Uzmimo slučaj Aide Ćorović, koja, budimo i tu otvoreni i direktni, od Srebrenice poslednjih trideset godina vrlo dobro živi. Jer šta proizvodi ova "aktivistkinja", šta pravi i prodaje da bi sebi kupila hleb? Cipele? Lonce? Kompjutere? Da li slika? Piše? Peva? Ništa od toga! Ona već tri decenije dobija grantove od međunarodnih organizacija da bi tvrdila da je Srbija počinila genocid!

Ali vreme čini svoje: Aida je igrala, igrala, pa se preigrala. Ona više ne koristi jezik građanskog aktivizma i daleko je od političke i svake druge, pa i ljudske korektnosti.

Aida u poslednje vreme isključivo progovara jezikom mržnje. Zimus je u Dubrovniku dozvolila sebi da predsedniku Srbije proriče smrt čim ovaj siđe s vlasti, a juče je sramnom izjavom reagovala na njegov poziv da, ukoliko rezolucija o genocidu u Srebrenici bude usvojena u GS UN, svi Srbi istaknu trobojke.

- Onaj ko tog dana stavi srpsku zastavu apsolutno priznaje da je za genocid i da je genocidan, i tu nema spora - rekla je za Danas Aida Ćorović.

U histeričnom izlivu jeda ona je zaboravila na logiku. Prvo je navela da "narod ne može biti genocidan", da bi odmah zatim ustvrdila:

- Oni koji aplaudiraju ovoj vlasti, koji na bilo koji način stoje uz ono što ova vlast radi - jesu genocidni ljudi! - kazala je, ne vodeći računa o činjenici da je ta vlast izabrana demokratski, većinom na izborima. Većina je u Srbiji, dakle, po Aidi - genocidna!

Ta količina mržnje prema Srbiji i srpskom daleko je od građanskog aktivizma, iza kojeg se Aida Ćorović zaklanja. Ona je, i to se može otvoreno reći, bošnjački nacionalista.

U Srbiji, naravno, i to može da bude. Uostalom, nije jedina!

Ali, kao što njih niko ne dira, i oni bi morali da ne diraju Srbe.

Za početak, neka nam dozvole da sami biramo kada ćemo isticati našu zastavu i koliko visoko.

Ili, da parafraziramo pesnika: "Ne lomite nam zastave!"

N.N.

Bonus video:

00:15

Spaljena srpska zastava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track