ZAHTEVAMO OD MEĐUNARODNE ZAJEDNICE DA SE UKLJUČE I ISPRATE SLUČAJ: Reakcija Kancelarije za KiM na hapšenje Sofronijevića
Foto: Printscreen/Facebook

ZAHTEVAMO OD MEĐUNARODNE ZAJEDNICE DA SE UKLJUČE I ISPRATE SLUČAJ: Reakcija Kancelarije za KiM na hapšenje Sofronijevića

Politika -

Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević uhapšen je danas na administrativnom prelazu Brnjak i sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja mu je odmah obezbedila advokata.

Kako se navodi, u trenutku hapšenja bio sa suprugom, koja je očevidac ove najnovije represije kosovske policije, a advokat Sofronijevića će proveriti sve elemente ovog slučaja.

- Reč je o Srbinu koji je teško ranjen 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika Kurtijeve Rosu policije koja je tada upala na sever Kosova i Metohije kako bi izazvala incidente.

Sofronijević se mesecima oporavljao od posledica ranjavanja, a metak je tada primio dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komsiluk, a on pokušao da skloni dete.

Iako je on mirno nastavio da živi u svom domu s porodicom, ne želeći da napusti sever Kosova i Metohije, današnje privodjenje nastavak je zastrašivanja i provokacija kojima je izložen s ciljem da napusti svoje ognjište, ali i da se pošalje poruka srpskom narodu na ovim prostorima da nikad neće imati mira dok god je Kurti na vlasti.

Zahtevamo od međunarodne zajednice da se uključe i isprate slučaj uhapšenog Sofronijevića, jer Srbima na KiM Priština ne garantuje niti poštuje ikakva prava - navoi se u zaopštenju Kancelarije za KiM.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track