SAVO MANOJLOVIĆ UZVRATIO ĐILASU: "O poštenju u ovoj zemlji govore oni koji su se obogatili preko politike"
Foto: Beta, Beta Milan Ilić

sukob u opoziciji

SAVO MANOJLOVIĆ UZVRATIO ĐILASU: "O poštenju u ovoj zemlji govore oni koji su se obogatili preko politike"

Politika -

Savo Manojlović, vođa pokreta Kreni-promeni, večeras je tokom protesta ispred RTS podsetio da je predsednik Pokreta slobodnih građana Dragan Đilas svojevremeno trgovao minutima javnog servisa po privilegovanim cenama.

- Jednog dana ćemo govoriti deci i unucima da su o poštenju u ovoj zemlji govorili oni koji su se obogatili preko politike, prodajući minute RTS-a - rekao je Manojlović svojim simpatizerima.

Savo Manojlović se našao na udaru prozivki iz tabora Srbije protiv nasilja, kada je Srđan Milivojević, na pitanje novinarke o izlasku na izbore, rekao da nije vreme za nova lica i politički egzibicionizam, uporedivši Sava Manojlovića sa Belim Preletačevićem.

Podsetimo, o koruptivnoj šemi po kojoj je Đilas orobio i RTS za vreme svoje vlasti, kupujući reklamne minute po privilegovanoj ceni a prodajući ih po astronomskim, pisala je pokojna Verica Barać - predsednica Saveta za borbu protiv korupcije.

Podsećamo, još 2011. godine je o Đilasu izveštavala Radio Slobodna Evropa, u tekstu pod naslovom "Tadićevi saradnici "zarobili" medije u Srbiji".

Tadašnji stalni koordinator UN u Srbiji Vilijam Infante zamerio je tadašnjim vlastima izostanak rezultata u borbi protiv korupcije.

Odmah posle njega obratila se javnosti Verica Barać, čelnica tadašnjeg Vladinog Saveta za borbu protiv korupcije, i citirala je nalaz Saveta da "Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda i potpredsednik Tadićevih Demokrata, preko svojih agencija kontroliše najveći deo zakupa medijskog prostora".

Ono što su Verica Barać i članovi Saveta kojim je ona predsedavala ustanovili dostavljeno je javnosti i vladi u dokumentu pod nazivom "Izveštaj o pritiscima i kontroli medija u Srbiji".

Između ostalog, detaljno je objašnjena struktura povezanih firmi kojima je vlasnik bio Dragan Đilas, i navedena njihova dobit ostvaren malverzacijama.

Đilas je, zahvaljujući vezama sa rukovodstvom RTS, vrlo jeftino - za desetinu vrednosti - kupovao vreme za oglašavanje, i skupo ga, sa monopolskih pozicija, stečenih opet zbog veza sa RTS, prodavao. Na drugoj strani, koristio je svoju poziciju gradonačelnika da svojim firmama obezbedi poslove sa gradskim institucijama, koje su to velikodušno plaćale.

Bonus video:

02:03

OPOZICIJA NEMA ŽELJU ZA DIJALOGOM, IDEJA IM JE NA ULICAMA Stručnjaci analiziraju: Koju poruku su poslali na sinoćnoj sednici?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja