SLOBODNA BOSNA PODMEĆE LAŽNE VESTI I OPTUŽUJE SRBIJU ZA ŠIRENJE PANIKE! Bezočno SLAGALI da je Ana Brnabić u Mostaru!
Foto: ATAImages

sramota

SLOBODNA BOSNA PODMEĆE LAŽNE VESTI I OPTUŽUJE SRBIJU ZA ŠIRENJE PANIKE! Bezočno SLAGALI da je Ana Brnabić u Mostaru!

Politika -

Pojedini mediji u Bosni i Hercegovini u potpunosti su uronjeni u kampanju lobiranja za usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenici, pa su spremni da čak i notorne činjenice izvrnu zarad pojačavanja te kampanje.

Jedan od takvih primera je Slobodna Bosna koja je objavila lažnu vest da je predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić u delegaciji Srbije koja je doputovala u Mostar. Prava istina je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio u Mostaru, ali da u našoj delegaciji nije bila Ana Brnabić.

Podmetnuvši ovu lažnu vest, Slobodna Bosna je optužila Anu Brnabić da "širi paniku iz Hervegovine", kako stoji u naslovu sramnog članka ovog medija. U njemu se i dodaje da je "na ovaj način prekršeni Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH, što je neshvatljiv skandal…“

- Podsjetimo, Ana Brnabić stigla je u Mostar s delegacijom Srbije koju predvodi predsjednik te zemlje Aleksandar Vučić. Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je za RTRS da je „nametanje rezolucije o Srebrenici u agendu Generalne skupštine UN vrhunac pravnog nasilja, skandal i presedan“. Brnabić je kazala da su „na ovaj način prekršeni Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH, jer se o tome nije izjašnjavalo tročlano Predsjedništvo BiH, što je neshvatljiv skandal“. Govoreći o predstojećem vaskršnjem saboru kazala je da to predstavlja jačanje zajedništva srpskog naroda - navodi se u tekstu u kojem se poruke visokog državnog funkcionera Srbije namerno smeštaju u pogrešan kontekst i od njih pravi senzacionalizam obojen u nacionalne tonove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track