"BIH JE JEDNA OD NAJVAŽNIJIH IZVOZNIH DESTINACIJA SRBIJE" Predsednik Vučić: To je za nas strašno važno tržište
Foto: Kurir Televizija

"BIH JE JEDNA OD NAJVAŽNIJIH IZVOZNIH DESTINACIJA SRBIJE" Predsednik Vučić: To je za nas strašno važno tržište

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u dvodnevnoj poseti BiH, a u Mostaru je prisustvovao i otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede, gde je zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom obišao i štand Srbije.

- Bukvalno sve izvozimo u BiH, rekao je predsednik Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje novinara o tome koji su proizvodi najtraženiji na ovom tržištu, a koje je Srbija izvozila u Bosnu.

- Veliki broj. Republika Srpska i cela BiH. Bukvalno sve izvozimo u Bosnu. BiH je jedna od najvažnijih izvoznih destinacija Srbije. Kao i u Hrvatskoj. To je za nas strašno važno tržište. I mi od njih uzimamo i mnogo sirovina i mnogo drugih proizvoda. Neverovatno koliki je značaj Bosne i Hercegovine za nas. Nekada je BiH bila i treći partner kada su Italijani i Rusi bili prvi i drugi. Sada imamo Nemce, Kineze, pa Italijane, pa više zemalja EU, BiH je na osmom mestu, ali za nas veoma značajna i u regionu verovatno najznačajnija - rekao je Vučić.

- Tek je potrebno da dođe taj novac iz plana rasta za Balkan EU. Tek je potrebno da ljudi osete blagodeti. Iako ja mislim da je to dobra vest za Srbiju, ovo što je najavio komesar Varhelji - kazao je predsednik Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja