DAČIĆ SE SASTAO SA MEKAČIJEM! Evo kako je protekao sastanak šefa srpske diplomatije i direktora ODIHR
Foto: MSP

DAČIĆ SE SASTAO SA MEKAČIJEM! Evo kako je protekao sastanak šefa srpske diplomatije i direktora ODIHR

Politika -

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas, sa direktorom Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava OEBS (ODIHR) Mateom Mekačijem, koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji.

Ivica Dačić
foto: MSP

Tokom razgovora je konstatovana odlična saradnja Srbije sa ODIHR, koja pruža efikasnu pomoć i podršku u unapređenju izbornog procesa, jačanju demokratskih institucija i sprovođenju reformi u oblastima koje su prioritetne za Srbiju, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Dačić je, dodaje se u saopštenju, izrazio zahvalnost za učešće posmatrača ODIHR na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, 17. decembra 2023. godine, čije su prisustvo i ekspertska podrška odigrali ključnu ulogu u negovanju atmosfere poverenja i kredibiliteta izbornog procesa i izrazio očekivanje da će to biti slučaj i sa predstojećim beogradskim izborima.

Ivica Dačić
foto: MSP

Direktor Mekači je istakao blisku i odličnu saradnju sa nadležnim institucijama u Srbiji, koja je intenzivirana nakon okončanja izbornog procesa. Preneo je da ODIHR ceni otvorenost naše strane za saradnju i spremnost da se preporuke iz finalnog izveštaja sprovedu na najbolji način.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja