KANCELARIJA ZA KiM: Priština pokušala da ugrozi egzistenciju i ostavi bez lekova Srbe u Leposaviću i Lešku
Foto: Kosovoonline

KANCELARIJA ZA KiM: Priština pokušala da ugrozi egzistenciju i ostavi bez lekova Srbe u Leposaviću i Lešku

Politika -

Dok Priština punih 10 meseci sprovodi zabranu uvoza srpske robe i osnovnih životnih namirnica iz centralne Srbije, danas je Srbe u Leposaviću i Lešku pokušala da ostavi i bez lekova i time im direktno ugrozi egzistenciju, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Priština pod različitim besmislenim izgovorima i pod maskom borbe protiv navodnog šverca svakodnevno sprovodi jednostrane akcije uperene protiv srpskog naroda posebno na severu KiM, a jedini cilj ovakvih postupaka jeste da se stvore nemogući uslovi života za naš narod u pokrajini, ne bi li se oni obespravili do te tačke da napuste svoja vekovna ognjišta", navodi se u saopštenju.

Kancelarija za KiM, Kancelarija za Kosovo i Metohiju
foto: Kancelarija za KiM

Dodaje se da je pravo na lečenje, zdravstvenu zaštitu, obezbeđivanje i dostupnost adekvatne lekarske terapije jedno od osnovnih ljudskih prava, koje je Pritšina Srbima i danas pogazila zabranjujući im da u Leposaviću kupe lekove i neophodnu terapiju, ne mareći da li će nekome na taj način ugroziti život.

"Dok slobodno šetaju oni koji su pretukli Vladana Stevanovića iz Zubinog Potoka, koji su pucali u Srećka Sofronijevića, braću Stefana i Miloša Stojanovića, Dragišu Galjka, Priština se obračunava sa lekovima i medikamentima", poručuju iz Kancelarije za KiM.

Bonus video:

02:54

KORISTE SISTEM ANAKONDE NA KiM, KAKO BI ISPRAZNILI PROSTOR OD SRBA! Petronijević: Kurti ne radi ništa sam, zamazuju oči Srbiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja