SASTANAK BRNABIĆEVE SA MEKAČIJEM! Poručila da će njen poziv za dijalog, ma kakav stav opozicionih partija bio, ostati uvek otvoren
Foto: Skupština Srbije/Peđa Vučković

SASTANAK BRNABIĆEVE SA MEKAČIJEM! Poručila da će njen poziv za dijalog, ma kakav stav opozicionih partija bio, ostati uvek otvoren

Politika -

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa direktorom kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Mateom Mekačijem.

Brnabićeva se zahvalila Mekačiju na tome što je misija ODIHR kada god je potrebno prisutna u Srbiji i istakla da naša zemlja ceni svu pomoć i predan rad ove institucije na unapređenju izbornog procesa.

Predsednica parlamenta napomenula je da dobro pamti da, kada je saradnja Srbije i ODIHR pokrenuta, malo ko u Srbiji je znao čime se ova kancelarija OEBS bavi dok danas svi pričaju o njihovim preporukama, što je ocenila kao pozitivno.

Ona je podvukla da joj je izuzetno drago što je uspela da uspostavi dijalog sa opozicijom, jer smatra da je pravi put za punu implementaciju preporuka ODIHR-a zajednički rad svih parlamentarnih poliitčik partija.

Predsednica skupštine upoznala je Mekačijea da će njen poziv za dijalog, ma kakav stav opozicionih partija bio, ostati uvek otvoren.

Mekači je izjavio da izuzetno ceni liderstrvo Ane Brnabić u uspostavljanju dijaloga kao i njeno zalaganje da se preporuke ODIHR uzmu za ozbiljno i primene u praksi.

On je napomenuo da u radu na ispunjenju preporuka ODIHR uvek ima izazova te da je misija spremna da i u budućnosti radi zajedno sa institucijama Srbije na polju unapređenja izbornog procesa.

Brnabićeva je potvrdila da je i Srbija okrenuta budućoj saradnji sa OEBS-ovom kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava te da je uverena da će se dobra saradnja nastaviti i u budućnosti.

Kurir.rs

Bonus video:

04:48

Ana Brnabić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track