ZAHVALIO SAM IM NA POŠTOVANJU TERITORIJALNOG INTEGRITETA SRBIJE: Vučić se sastao sa predsednikom Vlade Komonvelta Dominika (FOTO)
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

ZAHVALIO SAM IM NA POŠTOVANJU TERITORIJALNOG INTEGRITETA SRBIJE: Vučić se sastao sa predsednikom Vlade Komonvelta Dominika (FOTO)

Politika -

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Komonvelta Dominika Ruzveltom Skeritom.

"Sa premijerom Komonvelta Dominika Ruzveltom Skeritom sam razgovarao o razvoju bilateralnih odnosa u svim oblastima od obostranog interesa, ekonomskoj saradnji, kao i geopolitičkim i regionalnim pitanjima.

Zahvalio sam im na poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije, kao i principa međunarodnog prava, s nadom da će biti uz nas u svim pitanjima od državnog i nacionalnog interesa za Srbiju.

Pozvao sam Komonvelt Dominika da učestvuje na Međunarodnoj svetskoj izložbi EXPO 2027 i zahvalio toj zemlji na podršci kandidaturi Srbije za domaćina te prestižne manifestacije.

Nastavićemo da razvijamo sveukupnu saradnju u svim oblastima od obostranog interesa, kako sa Komonveltom Dominika, tako i u okviru regionalnih organizacija Zapadne hemisfere u kojima Srbija ima status posmatrača", napisao je predsednik na zvaničnom Instagram nalogu.

Bonus video:

00:12

Aleksandar Vučić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track