UNAPREĐENJE SARADNJE: Ana Brnabić održala sastanak sa ministrom inostranih poslova Republike Surinam
Foto: Skupština Srbije

saopštenje

UNAPREĐENJE SARADNJE: Ana Brnabić održala sastanak sa ministrom inostranih poslova Republike Surinam

Politika -

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ministrom spoljnih poslova, međunarodnog biznisa i međunarodne saradnje Republike Surinam Albertom Ramčandom Ramdinom.

Na početku sastanka je, kako se navodi u saopštenju, pohvaljena dosadašnja saradnja između Srbije i Surinama, a posebno je istaknut značaj uzajamnih odnosa u oblastima diplomatije i ekonomije.

Sagovornici su istakli značaj unapređenje saradnje u različitim oblastima, uključujući poljoprivredu, bezbednost hrane i vode, ITK sektor i povezivanje poslovnih zajednica.

Ministar Ramdin izrazio je interes za jačanje saradnje u navedenim oblastima, posebno u oblasti ekonomije, i izrazio spremnost za buduće korake u tom smeru, ističe se u saopštenju.

Predsednica Brnabić je izrazila zahvalnost zbog pružene podrške tokom kandidature Srbije za organizaciju Međunarodne svetske izložbe EXPO2027 u Beogradu i pozvala surinamske predstavnike da učestvuju u promociji kulture i bogatstva svoje zemlje tokom trajanja te izložbe.

Ministar inostranih poslova Republike Surinam čestitao je Brnabićevoj na nedavnom imenovanju i poželeo joj puno uspeha u budućem radu.

Kurir.rs

Bonus video:

04:48

Ana Brnabić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track