SJAJNE VESTI ZA SRBIJU Narodna banka Srbije objavila najnovije podatke o izvozu IKT sektora, oglasio se ministar Mihailo Jovanović
Foto: Foto: Marina Jančević

SJAJNE VESTI ZA SRBIJU Narodna banka Srbije objavila najnovije podatke o izvozu IKT sektora, oglasio se ministar Mihailo Jovanović

Politika -

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović na svom X nalogu objavio je sjajne vesti za Srbiju koje se tiču izvoza usluga u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) za prva dva meseca 2024. godine.

- Ukupan izvoz za januar i februar 2024. godine nastavio je sa intezivnim rastom, povećan je za 22% u odnosu na isti period prošle godine i iznosi 609 miliona evra. Poređenja radi ukupan iznos izvoza IKT usluga za celu 2015. godinu iznosio je 611 miliona, dakle koliko za dva meseca ove godine.

- IKT sektor je jedan od najbrže rastućih privrednih grana Srbije i ostvaruje značajan suficit u izvozu usluga, a za prva dva meseca ove godine suficit iznosi čak 494 miliona evra što predstavlja rast od 20% u odnosu na isti period prošle godine - poručio je Jovanović i dodao:

- Nastavljamo dalje sa podrškom našoj privredi, našim talentima i stručnjacima i intezivnim razvojem IKT sektora!

Bonus video:

06:11

NBS NE RADI NIŠTA DA OBUZDA INFLACIJU! Bušatlija šokirao tvdnjama: Previše zavisimo od EU, postali smo njihova KOLONIJA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track