MIROSLAV ALEKSIĆ PONOVO SE OGLASIO O RASKOLU U SRBIJI PROTIV NASILJA: Evo šta je rekao o izborima 2. juna
Foto: Printscreen/Video Plus

SAOPŠTENJE

MIROSLAV ALEKSIĆ PONOVO SE OGLASIO O RASKOLU U SRBIJI PROTIV NASILJA: Evo šta je rekao o izborima 2. juna

Politika -

Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) i poslanik, rekao je da mu je žao što opozicija nije jedinstvena oko izlaska na izbore zakazane za 2. jun, saopštila je ta partija.

Aleksić je u pisanoj izjavi ocenio da je neophodno boriti se kako bi bili ostvareni rezultati i naveo da je vlast prihvatila zahtev da svi lokalni izbori budu istog dana, zato što je opozicija bila uporna i dosledna.

- Formiraće se nezavisna komisija koja će se baviti revizijom biračkog spiska, usvojiće se i zakon da oni koji su promenili prebivalište u poslednjih godinu dana neće moći da glasaju na novom već na starom prebivalištu. U pitanju su mali i sitni koraci koji treba da nas dovedu do konačnog cilja, a što se mene tiče, samo borba dovodi do rezultata - naveo je Aleksić.

Da podsetimo, stranke okupljene u koaliciji „Srbija protiv nasilja“ sastale su se u petak kako bi donele zajedničku odluku da li da izađu na beogradske izbore ili da ih bojkotuju.

Epilog glasanja bio je šest prema tri za izbore. Za bojkot su bile SSP Dragana Đilasa, Srce Zdravka Ponoša i Zajedno Nebojše Zelenovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track