ŽIOFRE NA GALA VEČERI U BEOGRADU: Buduće ime za Srbiju je EU
Foto: Petar Aleksić

ŽIOFRE NA GALA VEČERI U BEOGRADU: Buduće ime za Srbiju je EU

Politika -

Francusko-srpska privredna komora (CCIFS) organizovala je večeras u Beogradu Gala veče povodom 15 godina rada pod nazivom ''Dobrodošli u budućnost", a tim povodom šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre naglasio je da je "EU buduće ime za Srbiju", prenosi RTV.

''Buduće ime Srbije je EU i to je ono na čemu radimo da se dogodi što pre. Zato su nam potrebne srpske, francuske kompanije, da pomognete da se Srbija i ekonomski više integriše u EU'', rekao je Žiofre.

Na svečanosti je predsednik Francusko-srpske privredne komore Dragan Stokić uručio priznanje za doprinos u razvoju francusko-srpskih ekonomskih odnosa ministarki energetike i rudarstva Srbije Dubravki Đedović Handanović.

Ministarka je zahvalila na priznanju, ali i na inicijativama i aktivnostima CCIFS koje su unapredile srpsko-francuske odnose.

"Verujem da je ovo priznanje za sve ono što smo kao Ministarstvo i kao Vlada Srbije, uradili u prethodnom periodu, da damo novi impuls razvoju energetskog sektora, da ga sistemski razvijamo i učinimo efikasnijim", kazala je.

Gala veče okupilo je 200 zvanica, institucionalnih i privrednih partnera i članova CCIFS.

Kurir.rs/Kosovo online

Preneo: R.J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja