PODELE U OPOZICIJI MOTIVISANE BORBOM ZA LIDERSTVO U TOM BLOKU Rasim Ljajić otvoreno o predstojećoj izbornoj trci
Foto: SDP

OCENA

PODELE U OPOZICIJI MOTIVISANE BORBOM ZA LIDERSTVO U TOM BLOKU Rasim Ljajić otvoreno o predstojećoj izbornoj trci

Politika -

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić rekao je danas da koalicija "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" ne treba da se osvrće na dešavanja unutar opozicije, već da animira što veći broj svojih glasača da izađu na predstojeće beogradske izbore 2. juna.

- Razumemo da su ljudi umorni i od politike i od čestih izbora, ali su predstojeći beogradski i lokalni izbori isuviše važni da bismo ih prepustili stihiji. Moramo dodatno da se angažujemo da i naše simpatizere i glasače, a posebno apstinente motivišemo da izađu u što većem broju na glasanje - rekao je Ljajić na predizbornoj tribini SDPS u Surčinu.

Lider SDPS-a je istakao da SDPS trebe da vodi pozitivnu i afirmativnu kampanju, da uđe u što veći broj ulica, naselja, prigradskih mesta i sela i razgovara sa ljudima, predstavljajući svoje rezultate, program i politiku.

Upitan da prokomentariše dešavanja u opoziciji, Ljajić je istakao da ne treba "niti da se radujemo podelama u opoziciji, niti da tugujemo ako ona izađe jedinstveno na izbore, već da mobilišemo vlastite političke kapacitete, kako bi doprinos SDPS pobedi koalicije bio vidljiv".

- Smatram da su podele u opoziciji motivisane borbom za lidersku poziciju u tom političkom bloku. Oni koji učestvuju nadaju se da će dobrim rezultatom obezbediti 'pol poziciju' za buduća vremena, a oni koji bojkotuju veruju da će mala izlaznost njima dati za pravo u odluci koju su doneli - rekao je Ljajić.

On je istakao da će se politička borba unutar opozicije još više rasplamsati nakon završetka izbora.

- Najvažnije je da mi ostvarimo pobedu, koja će nam omogućiti da samostalno formiramo stabilnu beogradsku vlast u što kraćem roku - ocenio je Ljajić.

Kurir.rs / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja