PONOSNO ISTIČEMO NAŠU TROBOJKU KOJA JE SIMBOL PROŠLOSTI, SADAŠNJOSTI I BUDUĆNOSTI! Ministar Milićević u poseti Rumuniji
Foto: Tomica Bulatović

PONOSNO ISTIČEMO NAŠU TROBOJKU KOJA JE SIMBOL PROŠLOSTI, SADAŠNJOSTI I BUDUĆNOSTI! Ministar Milićević u poseti Rumuniji

Politika -

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević posetio je danas Temišvar gde je sastao sa predstavnicima Saveza Srba Rumunije i Eparhije temišvarske Srpske pravoslavne crkve.

Đorđe Milićević
foto: Tomica Bulatović

Ministra je u ime vladike Lukijana primio arhijerejski zamenik protojerej stavrofor Marinko Markov koji se zahvalio Vladi Srbije i ministru Milićeviću na veoma uspešnoj saradnji. Ministar Milićević posebno je istakao značaj SPC za naše sunarodnike gde god živeli.

Đorđe Milićević
foto: Tomica Bulatović

Predsednik Saveza Srba Rumunije Ognjan Krstić sa saradnicima dočekao je ministra Milićevića, koji je ispunio ranije dato obećanje i danas doneo lektire i udžbenike za učenike srpske škole u Temišvaru.

- Savez Srba Rumunije će i ove godine učestvovati u realizaciji letnjih kampova za decu iz dijaspore koji će biti održani širom Srbije. Razgovarali smo i o našoj podršci važnim projektima koje gospodin Krstić i njegovi saradnici sprovode u Rumuniji a u cilju očuvanja srpskog jezika, nacionalnog identiteta i kulturne tradicije – rekao je ministar posle sastanka. Dogovoren je i nastavak uspešne saradnje kada je u pitanju zajedničko obeležavanje svih važnih i značajnih datuma za Srbiju.

Đorđe Milićević
foto: Tomica Bulatović

- Ponosno ističemo našu trobojku koja je simbol prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Podseća nas na hrabrost naših predaka, ali nas i inspiriše da sledimo mudru i vizionarsku politiku predsednika Vučića kako bismo obezbedili bolju budućnost za naše potomke – rekao je ministar.

Predstavnici Saveza Srba Rumunije istakali su da je neophodono jedinstvo svih naših sunarodnika gde god živeli, kao i jednoglasna podrška predsedniku Srbije i državnom rukovodstvu u diplomatskoj borbi za odbranu vitalnih nacionalnih i državnih interesa.

Kurir.rs

Bonus video:

04:07

ČIM SAM KROČIO U JASENOVAC DOŠAO JE OGROMAN BROJ POLICIJE Milićević za Kurir televiziju: Naređenje stiglo s vrha, DEPORTOVALI ME

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track