NEMA VEĆE ČASTI OD SLUŽENJA OTADŽBINI I SVOME NARODU: Poruka Nikole Selakovića nakon polaganja zakletve
Foto: Petar Aleksić

ministar za kulturu

NEMA VEĆE ČASTI OD SLUŽENJA OTADŽBINI I SVOME NARODU: Poruka Nikole Selakovića nakon polaganja zakletve

Politika -

Ministar Nikola Selaković je u novoj Vladi Srbije imenovan, po prvi put u svojoj karijeri, za ministra kulture, dok je u Kabinetu Ane Brnabić bio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

On se, nakon polaganja zakletve u Skupštini Srbije, oglasio na svom nalogu na društvenoj mreži Instagram.

- Nema veće časti od služenja Otadžbini i svome narodu. Polaganjem svečane zakletve u Narodnoj skupštini, započeo sam svoj mandat kao ministar kulture - naveo je on i dodao:

- U narednom periodu trudiću se da svojim zalaganjem i znanjem doprinesem daljem razvoju kulture u našoj zemlji, a u veku borbe za identitet doprinesem očuvanju našeg srpskog nacionalnog identiteta, kao i identiteta pripadnika svih drugih naroda sa kojima živimo u našoj prelepoj Otadžbini. Duboko sam zahvalan predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i predsedniku Vlade Milošu Vučeviću na podršci i ukazanom poverenju. Sa Božijom pomoću, u nove pobede! Živela Srbija!

Podsetimo, Nikola Selaković je, između ostalog, bio ministar spoljnih poslova (od 2020. do 2022. godine), kao i ministar pravde (od 2012. do 2016. godine).

Kurir.rs

Bonus video:

06:32

ONI KOJI SU GLASALI ZA PRIJEM KOSOVA JEDNOG DANA ĆE CRVENETI Selaković: Dobro upamtiti one koji su tog dana BILI UZ SRBIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track