"VEROVATNO ĆU IDUĆE NEDELJE OPET IĆI U NJUJORK" Vučić: Suprotstavićemo vam se gde god da želite da ukinete SPRSKI NAROD
Foto: Petar Aleksić

"VEROVATNO ĆU IDUĆE NEDELJE OPET IĆI U NJUJORK" Vučić: Suprotstavićemo vam se gde god da želite da ukinete SPRSKI NAROD

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas na skupu SNS u Lazarevcu, gde je pričao o rezoluciji o Srebrenici. Rekao je da će iduće nedelje verovatno ići u Njujork da bi se još jednom obratio pred GS UN svim zemljama sveta i da ih pozove da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici, kao i da će narednih 10 dana biti dani teške borbe za Srbiju.

- Kada su krenuli sa inicijativama da naš narod nazovu genocidnim, pa nas onda danima obmanjuju šta je cilj toga, naš posao je da se borimo za našu zemlju. Ne ljutite se što nam je Srbija važnija od svega drugog. Hvala vam na podršci jer znam da je i vama Srbija najvažnija. Narednih dana kada budem razgovarao sa kancelarom Šolcom, sa ukrajinskim i ruskim zvaničnicima, a nema lakih razgovora, da znate da ćemo u svakom trenutku da damo sve za našu Srbiju. Našu Srbiju nećemo da damo nikome i ni za šta na svetu - rekao je on i dodao:

- Bili su sigurni da ćemo kao neki drugi pre 15-20 godina da spustimo glavu i kažemo: 'Da, veliki ste, jaki ste'. Mi smo rekli: 'Znamo koliko ste veliki i sa koliko problema možete da nas suočite', ali mi branimo najveću svetinju. Zato ćemo vam se suprostaviti u Njujorku i u Briselu i bilo gde da želite da ukinete srpski narod".

SNS, Aleksandar Vučić
foto: Petar Aleksić

-Vi znate da nisam optimista. Uvek sam ili surovi realista nego pesimista. Bolje mi je da ljudima predstavim stvari kakve jesu. Oni ne znaju šta da rade u Njujorku zbog angažmana Srbije. Ne znaju šta sa rezolucijom iza koje su stale najveće sile. Mala Srbija boriće se do poslednjeg trenutka za svoju čast i obraz. Može da se desi da za tu rezoluciju bude manje glasova protiv nego za. Jedna mala Srbija će da se bori za sovje ime i prezime, pritom poštujuću žrtve bošnjaka nikoga ne uvredivši. To je Srbija koja sme da se bori za sebe i za svoje građane - poručio je Vučić.

Vučić i najavio da u narednih bar 10 dana neće učestvovati u predizbornoj kampanji, jer predstoji velika i važna bitka za Srbiju.

- Ova je, valjda, prvi skup koji smo ovako zajedno organizovali. I ja sad, neko vreme, neću se pojavljivati na ovim skupovima, a hteo sam da dođem na ovaj u Lazarevcu da bih rekao koliko je važno da budemo zajedno, koliko je važno da nastavimo borbu, koliko je važno da radimo i u buduće za dobrobit svih naših građana - rekao je Vučić i dodao da neće neće moći da učestvuje dobrim delom u kampanji.

- Makar u narednih 10 dana, zato što je pred nama velika i važna bitka za Srbiju, za naše vitalne interese, od kojih nećemo da odustanemo. I kada su krenuli sa velikim pritiscima, sa tim da Kosovo mora da bude u članstvu Saveta Evrope, bez obzira što Priština nijednu od svojih obaveza nije ispunila, kada su krenuli sa inicijativama da ceo naš narod nazovu genocidnim, a pri tome obmanjujući nas svakodnevno i govoreći kako nije to cilj, i kako upravo mi ne govorimo istinu, a onda samo dan kasnije kažu da - naš cilj je ratna odšteta, naš cilj je podnošenje novih tužbi i revizije tužbi protiv Srbije, ne bi li naneli što je moguće veću štetu našoj zemlji. U tim uslovima, naš posao je da se borimo za našu zemlju - rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track