SIN RATKA MLADIĆA: Pogoršano zdravstveno stanje mog oca, Hag odbio da bude prebačen na lečenje u Srbiju
Foto: Profimedia/Jerry Lampen

SIN RATKA MLADIĆA: Pogoršano zdravstveno stanje mog oca, Hag odbio da bude prebačen na lečenje u Srbiju

Politika -

Mehanizam u Hagu odbio je zahtev da nekadašnji komandant Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić bude prebačen na lečenje u Srbiju, nakon što su mu zbog greške haških lekara otkazali bubrezi i nema uslova za rehabilitaciju, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

Darko Mladić je izjavio da im je mehanizam u Hagu odbio zahtev, jer je jedan sudija bio "za", dok su ostali bili protiv.

"Rečeno je da su uslovi u kojima se sada nalazi dovoljno dobri i da nema potrebe da bude prebačen u Srbiju", rekao je Darko Mladić.

Istakao je, međutim, da je problem što njegov otac sada ne može da ustane iz kreveta jer je veoma slab i to što u Hagu nema uslova za njegovu rehabilitaciju. Naglasio je, takođe, da prognozira najgore ako takva situacija ostane.

Objasnio da su njegovom ocu otkazali bubrezi jer su, naveo je, lekari u Hagu pogrešno tumačili njegove probleme i dali mu previše diuretika, nisu pratili balans tečnosti i na taj način došlo je do oštećenja bubrega.

"U ovoj je situaciji zbog greške njihovih lekara. Naši lekari iz Banjaluke su prilikom posete najavili šta će se dešavati ako se tako nastavi sa njegovim srcem. Imao je dve epizode sa srcem i dali su mu jaču terapiju. Nisu to ispratili i sa tom terapijom oštetili su mu bubrege", rekao je Darko Mladić.

Prema njegovim rečima, porodica i advokati nastaviće da se bore i pokušaće da prate šta će se dalje dešavati sa lečenjem Ratka Mladića.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track