SRAMOTA! Petar Petković odbrusio Dori Bakojani posle zabrane patrijarhu da uđe na KiM: Da li su to prava koja ste pohvalili?
Foto: Nemanja Nikolić

SRAMOTA! Petar Petković odbrusio Dori Bakojani posle zabrane patrijarhu da uđe na KiM: Da li su to prava koja ste pohvalili?

Politika -

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obratio se izvestiteljki za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope Dori Bakojani posle zabrane patrijarhu Porfiriju da ode u Pećku patrijaršiju.

"Gospođo Bakojani, srpskom patrijarhu zabranjeno je da poseti svoje sedište i dom - Pećku patrijaršiju. Sve po Kurtijevom nalogu. Da li su to ljudska i verska prava na KiM koja ste pohvalili u izveštaju u Savetu Evrope? Sramota", poručio je Petković na svom nalogu na društvenoj mreži "X".

Podsetimo, tzv. kosovske vlasti na prelazu Merdare danas nisu dozvolile patrijarhu srpskom Porfiriju i sedmorici arhijereja SPC da uđu na teritoriju tzv. Kosova, kako bi u utorak prisustvovali svečanom početku rada redovnog godišnjeg zasedanja Sabora u Pećkoj patrijaršiji.

Bonus video:

01:00

Petković - Kurti ima samo jedan cilj progon etničkog čišćenja a to pokazuju i podaci sa naše 4 opštine sa Severa, da se već 11 odsto Srba iselilo u centralnu Srbiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track