GORAN JEŠIĆ BRUTALAN PREMA OPOZICIJI! Evo kako je nekadašnji visoki funkcioner DS posavetovao Kuzmanovića i bivše saborce
Foto: Nemanja Nikolić, Beta/Miloš Miškov

GORAN JEŠIĆ BRUTALAN PREMA OPOZICIJI! Evo kako je nekadašnji visoki funkcioner DS posavetovao Kuzmanovića i bivše saborce

Politika -

Goran Ješić, nekadašnji visoki funkcioner Demokratske stranke, ne štedi kritike na račun dela opozicije, a naročito nakon niza propusta koje je opozicija napravila usled čega su im odbijene izborne liste u većini centralnih beogradskih opština.

On se danas na društvenoj mreži Iks obratio beogradskom odboru Demokratske stranke i predsedniku beogradskog odbora DS Branimiru Kuzmanoviću rečima:

- Posle svega ovoga imam samo jednu molbu za Baneta Kuzmanovića i demokrate BG nikada više se ne igrajte sa šabanima! Po cenu da doživotno budete opozicija sa ovakvom ekipom eksperata opšte prakse uvek neko ostane upišan.

Sapleli se o sopstevni predlog

Podsetimo, izborne liste opozicije odbijene su u više beogradskih opština, a razlog je, između ostalog, i taj što su na njima i kandidati za odbornike koji su menjali prebivalište posle 3. jula 2023. godine.

Skupština Srbije
foto: Nenad Kostić

Naime, oni koji su menjali prebivalište posle 3. jula prošle godine nemaju pravo ni da glasaju, kao ni da budu birani. Do ovoga su dovele izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koje su nedavno usvojene u Skupštini Srbije i to upravo na predlog opozicije.

Opštinske izborna komisije odbile su da proglasi pojedine liste i zbog toga što nije ispoštovan Zakon o lokalnim izborima, odnosno nisu poštovana zakonska pravila o zastupljenosti polova na izbornoj listi, kao i zbog nedostajućih pravno valjanih izjava birača koji podržavaju izbornu listu, ali i zbog toga što se na propisanom obrascu ne nalazi naziv izborne liste.

Sami priznali kako su se sapleli

Branimir Kuzmanović koji je predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) juče je kazao da su demokrate upozoravale koalicione partnere da će izborne liste biti oborene ako se na njima nađu kandidati koju su posle 3. jula prošle godine menjali prebivalište. Kazao je i da tamo gde se glasalo, članovi Demokratske stranke su preglasani.

DS, Izbori 2016, Branimir Kuzmanović
foto: Dragana Udovičić

Koalicija Biram, koju čine koju čine Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije, juče je i održala vanredni sastanak posle koga je saopšteno da zahtevaju da sve liste budu prihvaćene u zakonskom roku.

Kurir.rs

Bonus video:

01:17:11

CRVENI KARTON 18.06.2022. GORAN JEŠIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track