PREDSEDNICA SKUPŠTINE ODRŽALA SASTANAK SA GENERALNIM SEKRETAROM INTERPOLA: Ana Brnabić razgovarala sa Jirgenom Štokom
Foto: Skupština Srbije

saopštenje

PREDSEDNICA SKUPŠTINE ODRŽALA SASTANAK SA GENERALNIM SEKRETAROM INTERPOLA: Ana Brnabić razgovarala sa Jirgenom Štokom

Politika -

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa generalnim sekretarom međunarodne organizacije kriminalističke policije "Interpol" Jirgenom Štokom.

Brnabićeva je u razgovoru, kako se navodi u saopštenju, istakla da Srbija i srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova pridaju poseban značaj međunarodnoj saradnji sa Interpolom, posebno u zajedničkoj borbi protiv organizovanog kriminala.

Ona je izjavila da će Srbija u narednom periodu raditi na daljem unapređenju u oblasti sajber bezbednosti.

Štok je podvukao značaj zajedničkog delovanja svih članica Interpola na očuvanju globalne arhitekture bezbednosti na najefikasniji način.

Dodao je da je Srbija aktivan član ove organizacije i izrazio važnost dalje saradnje u oblasti novih tehnologija, posebno izazova koje donosi razvoj i primena veštačke inteligencije.

Kako naša zemlja predsedava Globalnom partnerstvu za veštačku inteligenciju (GPAI), sagovornici su, kako se ističe u saopštenju, prepoznali priliku da se u tom pogledu ostvari još dublja saradnja između Srbije i Interpola. Tako bi se zajednički razvijala rešenja koja bi se dalje primenjivala na globalnom nivou.

Takođe, istakli su zadovoljstvo što će ovom prilikom biti potpisan Sporazum o pristupanju našeg Kriminalističko-policijskog univerziteta Interpolovoj Globalnoj akademiji i saglasili se da će to biti dalji korak ka produbljivanju dobre saradnje i razmeni korisnih iskustava.

Inače, generalni sekretar boravi u Beogradu kako bi svečano otvorio Generalnu skupštinu Asocijacije šefova policija u Jugoistočnoj Evropi (SEPCA), čiji je Srbija ove godine organizator i kojom predsedava Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track