"USKORO ZAVRŠAVAMO 'LOŽIONICU'" Brnabić: To će biti mesto za budućnost Beograda i Srbije
Foto: Peđa Vučković

"USKORO ZAVRŠAVAMO 'LOŽIONICU'" Brnabić: To će biti mesto za budućnost Beograda i Srbije

Politika -

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić najavila je da će prvi srpski kreativno-inovativni centar Ložionica u Beogradu uskoro biti završen.

- Uskoro završavamo Ložionicu! Mesto za ideje, inovacije, kreativnost. Mesto za budućnost Beograda i Srbije - napisala je ona na mreži Iks.

Brnabić je juče obišla u društvu podsekretarke za javnu diplomatiju Stejt Departmenta Elizabet Alen radove na izgradnji "Ložionice", a tom prilikom je potpisan Memorandum o saradnji i osnivanju Američkog centra (American Resource Centar ARC) koji će se nalaziti u okviru Ložionice.

Ložionica, Ana Brnabić, Beograd
foto: Peđa Vučković

- Ovo je prvi primer jednog multifunkcionalnog centra koji će predstavljati mesto spajanja kulture, kreativnih industrija, stvaralaštva, ideja, inovativnosti, inspiracija sa savremenim tehnologijama, obrazovanjem i privredom - rekla je Brnabić nakon potpisivanja Memoranduma.

1 / 11 Foto: Peđa Vučković

Dodala je da od "Ložionice" ima velika očekivanja i izrazila nadu da će već u prvoj godini funkcionisanja ona pokazati velike rezultate koji će pomoći Vladi Srbije da se odluči da ovakve koncepte implementira i u drugim gradovima i opštinama širom Srbije.

- Mislim da je ovo važno mesto za Srbiju, jer će pobedničke nacije u 21. veku biti samo one koje podržavaju inovativnost i kreativnost. Zbog čega - jer će 21. vek biti vek automatizacije i oni koju budu uspeli u inovacijama biće lideri i biće najbolji - rekla je Brnabićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track