POSTOJI VELIKI PRITISAK POJEDINIH ZEMALJA DA SE PODRŽI REZOLUCIJA O SREBRENICI! Dačić: Ovde se situacija menja iz dana u dan
Foto: Printscreen/Youtube/United Nations

TEŠKA SITUACIJA

POSTOJI VELIKI PRITISAK POJEDINIH ZEMALJA DA SE PODRŽI REZOLUCIJA O SREBRENICI! Dačić: Ovde se situacija menja iz dana u dan

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je da Zapad vrši veliki pritisak na zemlje za koje se očekuje da bi mogle da podrže rezoluciju o Srebrenici i dodao da iako rezultati glasanja neće ići u korist Srbiji, njima neće biti zadovoljne ni zapadne zemlje, jer očekuju dvotrećinsku većinu.

- Ja sam razgovarao lično sa 73 ministara spoljnih poslova - u skladu s poslom i u skladu s tim, mojim prijateljskim odnosima s njima. Razgovarao sam i sa pokojnim ministrom iz Irana. Međutim, ovde se situacija menja iz dana u dan. Sada je novi ministar spoljnih poslova i on s njima sada obavlja te dodatne konsultacije - rekao je Dačić.

On predviđa da će veliki broj zemalja biti prilikom glasanja na sednici Generalne skupštine UN, ali da su pravila takva da se računaju samo glasovi za i protiv.

- Takva su pravila, većina zemalja uglavnom napusti salu prilikom glasanja ili glasaju uzdržani čisto da se nikome ne bi zamerali - rekao je Dačić.

On je dodao da Srbija ima za protivnike najjače zemlje na svetu, uključujući Nemačku, Veliku Britaniju, SAD, Francusku, islamske zemlje, i da može da se polemiše oko toga da li je pravedna situacija u kojoj se nalazi naša zemlja, ali da je to politička realnost u kojoj se nalazimo.

Kurir.rs/TV Pink/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track