PREMIJER VUČEVIĆ SA AMBASADOROM MAĐARSKE U SRBIJI: Razgovarali o nastavku dobre saradnje i unapređenju bilateralnih odnosa (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/milosvucevic

PREMIJER VUČEVIĆ SA AMBASADOROM MAĐARSKE U SRBIJI: Razgovarali o nastavku dobre saradnje i unapređenju bilateralnih odnosa (FOTO)

Politika -

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević primio je danas ambasadora Republike Mađarske u Beogradu Jožefa Mađara sa kojim je razgovarao o nastavku dobre saradnje i unapređenju bilateralnih odnosa.

Vučević je naglasio da su odnosi dveju zemalja dostigli najvišu tačku razvoja u novijoj istoriji zahvaljujući, pre svega, međusobnom razumevanju, poverenju i posvećenosti u jačanju partnerstva.

Premijer je posebno apostrofirao ekonomsku saradnju sa Mađarskom, istakavši da se ona izuzetno dinamično razvija i da je poslednjih godina ostvarila rekordnu vrednost razmene.

Vučević je dodao da će veliki podstrek u narednom periodu za sveukupnu sradnju biti završetak brze pruge Beograd–Budimpešta, kao i izgradnja nafotovoda Mađarska–Srbija, koji bi trebalo da obezbedi veću energetsku bezbednost.

Predsednik Vlade je poručio da je za Srbiju od strateškog interesa očuvanje stabilnosti regiona i dodao da je nacrt rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o Srebrenici osetljivo pitanje koje ne doprinosi saradnji i izgradnji dobrih odnosa u regionu.

Vučević je istakao da je položaj Srba ugrožen odlukom prištinskih vlasti o zabrani upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji i da u velikoj meri otežava život naših građana, ali i udaljava od dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Vlade je izrazio zahvalnost na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Mađarska svakodnevno pruža Srbiji u procesu evropskih integracija na najvišem političkom nivou i na istrajavanju u stavu o neophodnosti proširenja Evropske unije.

Ambasador Mađar saglasio se sa srpskim premijerom da su politički i ekonomski odnosi dveju zemalja na najvišoj tački i da je takođe uveren da će biti dodatno unapređeni u nizu drugih oblasti od zajedničkog interesa.

"Prijateljski razgovor sa ambasadorom Mađarske u Srbiji, gospodinom Jožefom Mađarom", napisao je Vučević na zvaničnom Instagram nalogu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track