FRANCUSKA ZABRINUTA ZBOG NAJNOVIJIH DEŠAVANJA NA KIM: Nove akcije doprinose eskalaciji tenzija i stavljaju u opasnost prego
Foto: Kosovo online

FRANCUSKA ZABRINUTA ZBOG NAJNOVIJIH DEŠAVANJA NA KIM: Nove akcije doprinose eskalaciji tenzija i stavljaju u opasnost prego

Politika -

Francuska je zabrinuta zbog nedavnih operacija tzv. kosovske policije koje su uzrokovale zatvaranje kancelarija srpskih poštanskih banaka na severu KiM.

"Ove nove unilateralne akcije doprinose eskalaciji tenzija i stavljaju u opasnost pregovore koji su u toku, pod okriljem EU, čiji je cilj iznalaženje privremenog rešenja za osobe na koje utiče sprovođenje regulative tzv. kosovske centralne banke. One (akcije) utiču na svakodnevni život srpske zajednice na KiM i u suprotnosti su sa naporima za normalizaciju odnosa sa Srbijom, preduslova za konkretizaciju evropske perspektive dve 'zemlje'" navodi se u saopštenju francuskog Ministarstva za Evropu i inostrane poslove.

Ohrabruje obe strane da se vrate za pregovarački sto i da rade na poslednjem predlogu kompromisa koji je predstavio evropski pregovarač, i koji je jedina realistična osnova kako bi se postigao dogovor koji bi omogućio odgovarajućim korisnicima da prime finansijske transfere iz Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track