BAKA ANĐA KOJA JE PREŽIVELA TRI RATA ZA KURIR: Nemci vršili zločine, a nama POTURAJU GENOCID! Jadni ne bili!
Baka Anđa (94) preživela tri rata, Foto: Privatna Arhiva, Profimedia

činili zverske zločine

BAKA ANĐA KOJA JE PREŽIVELA TRI RATA ZA KURIR: Nemci vršili zločine, a nama POTURAJU GENOCID! Jadni ne bili!

Politika -

Baka Anđa Vuković (94), koja je bila dete tokom Drugog svetskog rata, kaže za Kurir da je sramota što Nemci imaju uvodnu reč na sednici Generalne skupštine UN o rezoluciji o Srebrenici.

- Šta drugo možemo od njih očekivati! Hoće nam to poturiti, jadni ne bili. Jadni su, ne daj bože ono nikom da preživi što smo mi preživeli u tim ratovima - ogorčena je baka Anđa.

Vukovićeva je inače tokom akcije "Oluja" zauvek napustila svoje ognjište u Cetini kod Knina, gde je i rođena.

Logor, Holokaust, Nacistički Logor

- U Drugom svetskom ratu su mi stradali dever, zaova, stric... Imala sam tada 12-13 godina, bežali smo, svašta je tu bilo... Prolazile su svakakve vojske, uzimali i životinje, bilo je i gladi i svega.. Nemci su tada činili zverske zločine, svakojaka zverstva, a nama sad poturaju ovo! - ističe ona i dodaje:

- Ne daj bože više nikad onog zla doživeti. Poturaju nam da smo mi izvršili genocid u Srebrenici, a to nije istina, sve su nam to Nemci natovarili na vrat!

Podsetimo, delegacija Srbije u Njujorku, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, dobila je informaciju da će Nemačka, inače zemlja poznata po najvećem genocidu u Evropi, jedina imati uvodnu reč na sednici Generalne skupštine UN o rezoluciji o Srebrenici, koja će biti održana sutra, i da će tražiti podršku za predlog te rezolucije.

Bonus video:

02:55

ZAMAZUJU SE OČI MUSLIMANSKOM SVETU ZBOG GENOCIDA U GAZI! Analitičari o geopolitičkoj pozadini glasanja rezolucije o Srebrenici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track