NEĆEMO ĆUTATI! BORIĆEMO SE ZA ISTINU, I NIKO NAS NEĆE ZAUSTAVITI: Ovo je moćna Vučićeva poruka iz Njujorka (VIDEO)
Foto: TV Pink

NEĆEMO ĆUTATI! BORIĆEMO SE ZA ISTINU, I NIKO NAS NEĆE ZAUSTAVITI: Ovo je moćna Vučićeva poruka iz Njujorka (VIDEO)

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je na panel diskusiji "Mi govorimo, jer oni ne mogu - glasovi koje treba čuti", koja je održana u UN.

Na toj diskusiji svet je imao priliku da čuje o strahovitim zločinima čija su meta bili Srbi iz BiH.

Predsednik Vučić je rekao da mi nikada nismo ćutali o strašnim događajima koji su se dogodili u Srebrenici.

01:15

Snažna poruka predsednika Vučića iz Njujorka

- Dva predsednika Srbije su otišla u Srebrenicu, ja lično sam to uradio 2015. godine. Otišao sam tamo da se poklonim žrtvama, da položim venac, a gotovo da sam bio ličnovan. Samo nekoliko dana posle toga pozvao sam sve lidere iz BiH u Beograd kako bih povratio uzajamno poverenje i veru jednih u druge i mir - rekao je on.

Zapitao je potom šta će biti rezultat usvajanje rezolucije o Srebrenici.

- Imaćete oduševljenost na jednoj strani, a tugu, prezir i bes na drugoj strani. Dolazeći iz jednog malog naroda, ponosan sam na činjenicu da smo uvek bili slobodarski narod, i da smo uvek plaćali najveću cenu za slobodu naše zemlje, za slobodu našeg naroda - istakao je predsednik.

On je još jednom zamolio sve da ponovo razmotre svoje stavove, pozicije i odluke, zato što to može imati uticaja na mnoge stvari u budućnosti, ne samo u regionu, već u celom svetu.

- Najmanje što mogu da vam kažem jeste da nećemo ćutati, borićemo se za istinu i niko nas neće zaustaviti - zaključio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track