SRBIJA NA GODIŠNJOJ KONFERENCIJI LOBISTA EVROPE! Vuković: Prijatno sam iznenađen da svi imaju razumevanja za našu zemlju!
Foto: Kurir televizija

skup u bukureštu

SRBIJA NA GODIŠNJOJ KONFERENCIJI LOBISTA EVROPE! Vuković: Prijatno sam iznenađen da svi imaju razumevanja za našu zemlju!

Politika -

Godišnja konferencija Asocijacije lobista Evrope (PACE), 14. po redu, počela je danas u Bukureštu i trajaće dva dana. Srbiju na ovom skupu predstavlja predsedinik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

Vuković objašnjava zašto je važno da u ovako specifičnoj situaciji po Srbiju budemo učesnici na mestu gde se donose odluke, ali i oblikuju oblasti od značaja za uticaj na donosioce odluka.

Nenad Vuković
foto: Privatna arhiva

- Značajno je da Srbija bude prisutna tamo gde se donose odluke i uređuju oblasti od značaja za uticaj na donosioce odluka na legalan način, kako na nivou država, tako i Evrope. Pogotovo u svetlu pridruživanja Srbije EU, gde je lobiranje od velikog značaja, a takođe je važno naše prisustvo i zbog položaja Srbije na međunarodnom planu. Ovde se ne bavi direktno politikom, ali naravno da je prisutna. I moram da kažem da sam prijatno iznenađen, s obzirom sa su svi u EU i NATO, koliko svi sa kojima sam kontaktirao pokazuju razumevanja za Srbiju - prenosi nam Vuković utiske iz Bukurešta.

Inače, teme 14. godišnje konferencije Asocijacije lobista Evrope su, između ostalih, transparentnost i integritet u lobiranju, izazovi i problemi lobiranja u budućnosti, veštačka inteligencija i etika...

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track