JEDNA OD NAJSRAMNIJIH ODLUKA U MODERNOJ ISTORIJI CG! Milačić: Оvaj potez ne sme proći bez odgovarajuće reakcije srpskog naroda
Foto: Youtube/Marko Milačić

JEDNA OD NAJSRAMNIJIH ODLUKA U MODERNOJ ISTORIJI CG! Milačić: Оvaj potez ne sme proći bez odgovarajuće reakcije srpskog naroda

Politika -

Glasanjem za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, Vlada Crne Gore je urušila ugled naše države i otvoreno izdala veliki deo vlastitog naroda, navodi Marko Milačić, predsednik Prave Crne Gore.

- Ovaj čin predstavlja jednu od najsramnijih epizoda u modernoj političkoj istoriji Crne Gore. Svojim glasom, Vlada je pokazala potpuni nedostatak poštovanja prema velikom delu svojih građana ali, suštinski, i države Crne Gore, označivši početak dodatne polarizacije društva - navodi Milačić.

On potom dodaje:

- Direktna odgovornost za sve posledice koje uslede nakon ove odluke - što na unutrašnjem, što na regionalnom planu - leži na Vladi Crne Gore. Ovaj potez ne može i ne sme proći bez odgovarajuće reakcije srpskog naroda u Crnoj Gori. Pozivamo sve činioce u okviru srpskog društveno-političkog korpusa da se odlučno odredimo prema ovom sramnom postupku Vlade Crne Gore kojim je nanešena ogromna šteta srpskom narodu u Crnoj Gori. Sada je trenutak da pokažemo jedinstvo i odbranimo elementarne vrijednosti, dostojanstvo i integritet.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track