MAPA ZEMALJA KOJE SU SE ZALAGALE ZA ISTINU! Gujon o sramnoj rezoluciji: "Usprotivile se uprkos OGROMNOM PRITISKU zapadnih zemalja"
Foto: Printscreen Instagram/ buducnostsrbijeav, Printscreen X

MAPA ZEMALJA KOJE SU SE ZALAGALE ZA ISTINU! Gujon o sramnoj rezoluciji: "Usprotivile se uprkos OGROMNOM PRITISKU zapadnih zemalja"

Politika -

Sramna rezolucija o Srebrenici usvojena je danas na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sa 84 glasa za, 19 glasova protiv, dok je 68 zemalja bilo uzdržano, glasova protiv i uzdržanih ukupno je bilo 87.

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju, inače političar francuskog porekla, Arno Gujon, reagovao je na svom zvaničnom "X" nalogu na usvajanje predloga sramne rezolucije o Srebrenici.

Naime, on je objavio mapu slobodnih i suverenih zemalja koje su se zalagale za istinu i usprotivile se sramnoj rezoluciji, uprkos ogromnom političkom pritisku vodećih zapadnih zemalja.

"Ovo je mapa slobodnih i suverenih zemalja koje su se zalagale za istinu i koje NISU odobrile kontroverznu rezoluciju UN o Srebrenici uprkos ogromnom političkom pritisku vodećih zapadnih zemalja. Hvala vam dragi prijatelji!", poručio je Arno Gujon.

Podsetimo, sramna rezolucija o Srebrenici usvojena je danas na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija sa 84 glasa za, 19 glasova protiv, dok je 68 zemalja bilo uzdržano, glasova protiv i uzdržanih ukupno je bilo 87.

Srebrenica, sednica Saveta bezbednosti UN
foto: Video plus

Prema tome, samo 43 odsto zemalja u svetu je glasalo za nametnutu rezoluciju o Srebrenici, dok je 57 bilo protiv ili uzdržano!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track