DAČIĆ OBIŠAO JEDINICU ZA OBEZBEĐENJE ODREĐENIH LIČNOSTI I OBJEKATA: U potpunosti će podržati njeno jačanje (FOTO)
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

saopštenje

DAČIĆ OBIŠAO JEDINICU ZA OBEZBEĐENJE ODREĐENIH LIČNOSTI I OBJEKATA: U potpunosti će podržati njeno jačanje (FOTO)

Politika -

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je danas Jedinicu za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, i tom prilikom istakao da je posao koji oni obavljaju od ključnog značaja za stabilnost i bezbednost države i da će u potpunosti podržati jačanje ove jedinice, navodi se u saopštenju.

- U radu Ministarstva unutrašnjih poslova i naše policije jedan od ključnih zadataka jeste obezbeđivanje jednog određenog broja ličnosti i objekata. Naročito, imajući u vidu sveopštu međunarodnu situaciju, pitanje terorizma, obezbeđenja naših državnih funkcionera, ali i svih nosilaca javnih funkcija i određenih objekata, što je od vitalnog značaja za funkcionisanje sistema bezbednosti - istakao je ministar Dačić.

1 / 9 Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

On je, kako se dodaje u saopštenju, naglasio da je potrebno posvetiti značajnu pažnju i usavršavanju pripadnika ove jedinice.

- Mislim da svi oni koji su bili u poseti našoj zemlji znaju da su na jedan visokokvalitetan način odrađene sve potrebne radnje i da nije bilo nikada nikakvih problema. Naprotiv, bilo je samo pohvala, računajući i poslednju posetu - kineskog predsednika Sija - naveo je Dačić.

Ministar je rekao da je potrebna modernizacija ove jedinice, tehnika i veći broj zaposlenih, kako bi obezbeđivali što veći broj objekata i ličnosti, kao i u bezbednosnom smislu organizovali boravak stranih državnika.

- U svakom slučaju to je nešto što možda strani državnici prvo vide kada dođu u našu zemlju, a to je način na koji ih primate, način na koji organizujete u bezbednosnom smislu njihov boravak - istakao je ministar Dačić.

Ministar Dačić je obišao renovirane prostorije komande ove jedinice, štabnu sobu, streljanu i dežurnu službu, poručuje se u saopštenju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track