ZA 100 GODINA ĆE BITI U UDŽBENICIMA KAKO JE MALA ZEMLJA PORAZILA MOĆNE: Predsednik Vučić o teškoj diplomatskoj borbi u Njujorku
Foto: Prva TV

ZA 100 GODINA ĆE BITI U UDŽBENICIMA KAKO JE MALA ZEMLJA PORAZILA MOĆNE: Predsednik Vučić o teškoj diplomatskoj borbi u Njujorku

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ističe da je za četiri noći u Njujorku izašao samo jedno veče, i to sa kineskim predstavnikom.

- Nisam izlazio iz sobe. Samo glava u rukama, i pitam se šta je sledeće. Ljudi koji su mi tvrdo obećali, kažu mi da ne mogu da nas podrže. Ja pitam kako on ne može, a 10 puta je veći nego ja. Kako ja mogu? Eto tako lepo - rekao je predsednik.

Kaže i da se nije ni sekunde plašio da kaže sve što je rekao.

- Šta može da bude posledica? Da ne budem na vlasti, ili nešto malo ozbiljnije. Pa za 100 godina će biti u udžbenicima kako su velike sile poražene od jedne male zemlje. Ovo mnogo znači za globalni jug i sve slobodarske zemlje. Dobijali smo komentare, čak i od evropskih lidera, pa da li je ovo moguće. Ja sam se prvo uplašio kada sam video da mnogi izlaze. A onda sam samo želeo da budemo tu negde sa onima koji su unutra. Dobro sabiram, množim i delim, i kada sam video da imamo više čuo sam usklik jednog našeg čoveka sa galerije. Ka njima sam okrenuo zastavu - rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track