GLASANJE U UN OGROMAN NEUSPEH BERLINA! Poslanica nemačkog Bundestaga o glasanju u Ujedinjenim nacijama
Foto: Youtube/Al Jazeera Balkans/Fraktion DIE LINKE. im Bundestag

GLASANJE U UN OGROMAN NEUSPEH BERLINA! Poslanica nemačkog Bundestaga o glasanju u Ujedinjenim nacijama

Politika -

Ishod glasanja u Generalnoj skupštini UN o Rezoluciji o Srebrenici pokazao je da je Berlin pretrpeo ogroman neuspeh, a istovremeno je i je simbol opadajuće reputacije Nemačke u svetu, čiji veći deo više nije spreman da bez prigovora prihvati politiku Zapada – politiku podela i eskalacije, a svakako ne i njegove dvostruke standarde, istakla je poslanica u nemačkom Bundestagu Žaklin Nastić.

Nastić je, u autorskom tekstu objavljenom u dnevniku "Junge Velt", podsetila da su samo 84 države glasale za Rezoluciju, dok je 68 bilo uzdržano, a 19 protiv.

S obzirom da se odluke o komemoraciji u Ujedinjenim nacijama obično donose jednoglasno, ovaj rezultat je zapažen.

To ne samo da pokazuje da je Berlin zapravo pretrpeo ogroman neuspeh. To simbolizuje opadajuću reputaciju Nemačke u svetu, čija većina više nije spremna da bez prigovora prihvati politiku Zapada podele i eskalacije, a svakako ne dvostruke standarde "Zapada vrednosti".

Zeleni u nemačkoj vladi posebno vole da potpiruju vatru na Balkanu. Do ovakvog zaključka može doći samo onaj koji analizira politiku stranke svojevremeno osnovane kao zagovornice mira na ovim prostorima.

Jozef Fišer i njegovi sledbenici, koji su sada mutirali u pristalice vojnog nasilja, 1999. najavili su pravu prekretnicu prvom borbenom misijom Bundesvera protiv Savezne Republike Jugoslavije. U tu svrhu, čuvenim poređenjem sa Aušvicom instrumentalizovali su najgori zločin protiv čovečnosti koji je počinila Nemačka. Stvorili su učešćem Bundesvera u Nato misiji Kfor i najdužu misiju nemačke vojske u inostranstvu u istoriji, koja je spektakularno podbacila u svom tobožnjem cilju stvaranja stabilnosti, demokratije i multietničnosti.

Nemački, demokratski nelegitimni administrator u Bosni Kristijan Šmit i ministarka spoljnih poslova Analena Berbok, koja želi da uspostavi „bokove“ protiv Rusije na Balkanu, već su naneli veliku štetu u kampanji protiv svih protivnika njihove politike eskalacije protiv Rusija. Da bi podvukla svoju geopolitičku agendu, semafor koalicija je vratila Bundesver u Bosnu i Hercegovinu 2022. godine nakon desetogodišnjeg odsustva. Prošlog decembra, članovi koalicionih frakcija otvoreno su podržali pokušaje nasilne promene režima u Srbiji. A i Rezolucija koju je Nemačka u UN sada silom progurala da se uspostavi dan sećanja na žrtve Srebrenice ne donosi pravdu mrtvima, jer je njen stvarni cilj – u skladu sa doktrinom zavadi pa vladaj – da ih zloupotrebi kako bi se izazvale dalje podele u već problematičnom regionu.

Sramotno je da, od svih zemalja, upravo Nemačka, koja želi da zadovolji žrtve sopstvenog genocida u Namibiji među narodom Herero i Nama sa 1,1 milijardu evra – što namerno nije proglašeno kao reparacije – protiv njihove iskazane volje, ponovo ponaša se kao "moralni apostol".

Ista Nemačka koja je, prema mišljenju velikog dela sveta, kriva za pomaganje i podržavanje najtežih ratnih zločina u Pojasu Gaze kroz isporuke oružja i svoju lojalnost Izraelu.

(Kurir.rs/Kosovo Online/Preneo: Đ. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja