RASPLAMSAVA SE NOVI SUKOB U OPOZICIJI! Zelenovićevi odbori preleteli kod Grbovića, evo šta im je poručio kopredsednik "Zajedno"
Foto: Beta/Emil Vaš, Beta/Amir Hamzagić

RASPLAMSAVA SE NOVI SUKOB U OPOZICIJI! Zelenovićevi odbori preleteli kod Grbovića, evo šta im je poručio kopredsednik "Zajedno"

Politika -

Bonus video:

04:56

DOK SE OPOZICIJA CEPALA, VUČIĆ UKRUPNJAVAO BLOK OKO SNS Zoran Panović kod Basare: Ovo nije njegov maksimalni potencijal

Nedelju dana nakon lokalnih izbora, koji su održani 2. juna, svađe u opoziciji se ne smiriju.

Tako se juče rasplamsao novi sukob, a ovoga puta akteri su Pavle Grbović, lider Pokreta slobodnih građana, i Nebojša Zelenović, kopredsednik "Zajedno".

Razlog za nove razmirice je taj što su Zelenovićevi odbori pristupili Pokretu slobodnih građana, čiji je lider Grbović.

Naime, udruženje "Zajedno za Novi Sad", kao i svi njegovi članovi, od juče su zvanično deo PSG, što je i objavljeno na konferenciji za medije PSG u Novom Sadu.

Nekadašnji kopredsednik novosadskog odbora “Zajedno”, a sada novi član PSG, Radivoje Jovović, rekao je da se priključivanje odnosi ne samo na novosadski odbor, već na sve raspuštene odbore, preneo je N1.

- Ovo nije vest samo za Novi Sad, već za Vojvodinu. Ne treba izborni ciklus da služi rasparčavanju – već ujedinjavanju - rekao je Jovović.

Prema rečima Ane Oreg, narodne poslanice i potpredsednice PSG, loši rezultati na izborima bili su podsticaj za koheziju sa udruženjem sa kojim su do sada, kako kaže, svakako delili vrednosti.

"Više bih voleo da vam čestitam..."

Ubrzo je na ovaj potez, sada već bivših članova "Zajedno", reagovao i Nebojša Zelenović, kopredsednik "Zajedno".

- Više bih voleo da sam vam čestitao pobedu na "izborima"... Srećno i sa ovakvim tzv. malim pobedama - poručio je on na svom nalogu na platformi "X".

Nebojša Zelenović
foto: Beta/Miloš Miškov

Podsetimo, krajem aprila centralna stranka “Zajedno” raspustila je sve odbore ove stranke koje su odlučile da izađu na lokalne izbore – uprkos odluci centrale da bojkotuje.

Kurir.rs / N1

Bonus video:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track