Sindikat dostavljača reagovao je na saopštenje Stranke slobode i pravde, na čijem je čelu Dragan Đilas, u kome su, između ostalog, prozivali Marka Bastaća, kandidata na beogradskim izborima ispred Grupe građana "Čuvari Starog grada", jer je radio kao dostavljač hrane.

Đilasova partija na ovaj način je očigledno ponizila sve poštene građne koji zarađuju za život dostavljanjem hrane i koji su svoj posao radili i u najtežim uslovima, pogotovo tokom pandemije koronavirusa, kada je bilo sve zatvoreno, što je istakao u saopštenju i sindikat dostavljača.

Oni su Đilasovoj stranci poručili da način na koji ih je SSP pomenuo "nije ljudski i korektan".

screenshot-20240616-114219-x.jpg
Printskrin 
foto: Printskrin

- SSP zašto više nismo dobri? Mi samo želimo da radimo svoj posao, ali u ovom trenutku način na koji ste nas dostavljače spomenuli nije ni ljudski i korektan. Bili smo Plavi heroji kad smo tokom kovida nosili 50 obroka dnevno u Zemunsku bolnicu i KBC Zvezdara medicinskom osoblju koje se borilo protiv korona virusa - poručili su oni u objavi na svom nalogu na "X" platformi i dodali:

screenshot-20240616-114226-x.jpg
Printskrin 
foto: Printskrin

- Znamo da biznis ima svoja pravila, ali kad neka stranka određuje cenu našeg rada to je sprdnja. Nikad nismo čuli vašu stranku u Skupštini da tražite izmenu odredbi Zakona o radu u segmentu rada na digitalnim platformama kao u EU gde dostavljači imaju pravo na kolektivno pregovaranje, a mi nemamo ni osiguranje, ni pravo na odlučivanje o radnom vremenu ni amortizaciju za dostavna vozila. Nije moguće da svi zarađuju osim dostavljača.

screenshot-20240616-114232-x.jpg
Printskrin 
foto: Printskrin

Podsetimo, SSP je u svom saopštenju pre nekoliko dana, između ostalog, zamerila Bastaću to što je radio kao dostavljač hrane.

Ovo saopštenje izazvalo je pravu buru na "X" platformi, a simpatizerima opozicije, sudeći po njihovim komentarima, nisu se nimalo dopali niski udarci koji je Đilas zadao nekadašnjem saradniku.

- Čovek bio predsednik opštine pa dostavljač hrane, tako makar vi kažete. Šta je tu loše, znači da se nije nakrao i „obezbedio” - jedan je od komentara na platformi "X" kao reakcija na saopštenje Đilasove partije.

Marko Bastać, kandidat na beogradskim izborima ispred Grupe građana "Čuvari Starog grada", je na pitanje voditeljke, tokom gostovanja na Nova S, da prokomentariše saopštenje SSP u kojoj ga ta stranka proziva da je bio dostavljač hrane, je istakao sledeće:

- Sa pozicije predsednika opštine sam otišao da dostavljam hranu. To sad možda nekom zvuči neverovatno, bio predsednik pa postao dostavljač. Pao sam ali sam ustao i opet sam pao, i opet sam ustao, ali nisam ništa u životu ukrao, ni jedan dinar nisam ukrao. Ne znam ko je krao drugi.

Kurir.rs

Bonus video:

kurir televizija "OČITO JE DA JE ĐILAS IZGUBIO MESTO VOĐE OPOZICIJE" Predsednik pokreta "Nema nazad - Iza je Srbija" o raskolu koalicije SPN