"NJIHOVE LAŽI NI PAS SA MASLOM NE BI POJEO" Petković o teroru Kurtijeve policije: SUZAVCEM NA SRPSKU DECU zbog pevanja pesme
Foto: Nemanja Nikolić

"NJIHOVE LAŽI NI PAS SA MASLOM NE BI POJEO" Petković o teroru Kurtijeve policije: SUZAVCEM NA SRPSKU DECU zbog pevanja pesme

Politika -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na teror policije lažne države nad srpskom decom iz Leposavića.

On je prvo komentarisao hapšenje i maltretiranje dvojice mladića srpske nacionalnosti, i naknadno pravdanje tzv. Kosovske policije.

- Laži tzv. Kosovske policije ni pas sa maslom ne bi pojeo! Kažu da se suzavac slučajno aktivirao, a maltretiranje i privođenje dece u prisustvu dugih cevi nazivaju "demokratskom procedurom"! Suzavcem na srpsku decu jer su pevala srpske pesme - to je pravo lice Kurtijevog terora - napisao je Petković na društvenoj mreži X.

Dodao je da se na tome nije završio obračun Kurtija sa srpskom decom.

- Bez ikakvog naloga i objašnjenja, juče je KP upala u dve srpske škole u Leposaviću i nedozvoljeno fotografisala školske prostorije. U srpskim institucijama koje su osnov formiranja ZSO, KP nema šta da traži - naglasio je Petković, i u objavi označio specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Bonus video:

01:09

Petković - Mnogo je laži od strane Prištine, Svećlje, Kurtija, a lagali su i o broju ljudi u Banjskoj - 30,40, 90

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track