SRBIJA PONOSNA NA SVOJE MLADE TALENTE! Vučević sa učenikom Matematičke gimnazije: Država će biti njihova još jača podrška
Foto: Printskrin/Instagram

SRBIJA PONOSNA NA SVOJE MLADE TALENTE! Vučević sa učenikom Matematičke gimnazije: Država će biti njihova još jača podrška

Politika -

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević primio je danas učenika Matematičke gimnazije Andreja Drobnjakovića, koji je na nedavno održanoj Međunarodnoj „Stemko“ olimpijadi u Singapuru osvojio pet zlatnih medalja, i poručio da je Srbija ponosna na svoje mlade talente i da će učiniti sve da im obezbedi još bolje uslove za učenje, rad i rezultate na domaćim i svetskim takmičenjima.

Čestitajući Andreju, njegovoj porodici i Matematičkoj gimnaziji ovaj veliki uspeh, Vučević je naglasio da su zlatne medalje iz fizike, hemije, biologije, matematike i inženjerstva, osvojene u Singapuru, na ponos cele Srbije i svih građana.

- Država Srbija će zbog Andreja i ostale brojne i talentovane dece, koja beleže izuzetne rezultate i ponosno predstavljaju Srbiju u celom svetu, biti njihova još jača podrška - naveo je premijer Vučević.

Vučević je Andreju Drobnjakoviću, koji pohađa drugi razred Matematičke gimnazije i koji je zlatne medalje u Singapuru osvojio u konkurenciji učenika četvrtih razreda iz celog sveta, poželeo da ponovi ovaj uspeh i na predstojećoj Evropskoj olimpijadi iz fizike u Gruziji i Svetskoj olimpijadi iz fizike u Iranu, koje se održavaju u julu.

Andrej Drobnjaković je zahvalio premijeru Vučeviću na prijemu i iskazanoj podršci, navodeći da je podrška države od ogromnog značaja u nastavku njegovog školavanja i ostvarivanju odličnih rezultata.

Cilj mu je, kako je naveo, da ostvarivanjem najboljih rezultata dostojno reprezentuje Srbiju svuda u svetu.

Premijer je Andreju uručio lični poklon – telefon „Ajfon“, čime je, kako je istakao, ispravio propust organizatora Olimpijade u Singapuru, koji su Andreju uručili medalje i pehar, ali ne i obećani telefon.

Sastanku su prisustvovali i savetnik premijera Nikola Banjac, Andrejev otac Mitar Drobnjaković, kao i direktorka Matematičke gimnazije Mirjana Katić, koja je naglasila da ova gimnazija školuje najbolje učenike sa područja celog Balkana i da njeni talenti ostvaruju izuzetne rezultate i u drugim oblastima.

Kurir.rs

Bonus video:

06:15

Milos Vučević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track